Fotoğraf konuşturmak içinmiş!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin 4’ü tutuklu 77 kamu görevlisinin yargılandığı davada ifade veren dönemin Jandarma Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu, katil Ogün Samast’ın Emniyet’te Türk bayrağıyla çekilen fotoğrafı için, “İlk bilgilere hemen ulaşmak gerekiyordu. Ben de bir jandarma bir polis yanında dursun, fotoğraf çekilsin dedim” dedi.

Yayınlanma: 28.11.2019 - 02:00
Fotoğraf konuşturmak içinmiş!
Abone Ol google-news

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmaya, tutuklu sanık Ercan Gün, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Muharrem Demirkale’nin katılmadığı duruşmada, dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Ali Öz’ün de bulunduğu 5 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada, dönemin Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan tanık sıfatıyla ifade verdi. İlhan, Ogün Samast’ın Emniyet’te Türk bayrağıyla fotoğraf çektirmesinden haberi olmadığını söyledi. İlhan, “Benim kayıttan ve bayrak önünde çekilen fotoğraflardan haberim yoktu. Bayraklı görüntüler 3 ayrı yere bırakılmış. Ben evdeydim, telefonla bilgi verildi. ‘Tuzak olabilir, tedbirli olun, savcıya haber verin’ dedim. Müfettişler de çalışıyordu. Bu çekimlerin yapılmaması lazımdı ama yapılmış” dedi. Dönemin Samsun Jandarma İstihbarat Şube Müdürü olan Mustafa Kuraş da tanık sıfatıyla verdiği ifadede, “Kendisi ‘elimde bayrak olmadan konuşma yapmam’ dedi. Yanılmıyorsam savcımız da vardı, savcıya Türk bayrağı olmazsa konuşmam dediğini söyledik, o da kalsın” diye konuştu.

Dönemin Jandarma Asayiş Şube Müdürü Atilla Güçlüoğlu, söz alarak ilk bilgilere ulaşmak için fotoğrafın çekilmesi talimatını kendisinin verdiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler