Onur Yaser Can davasında karara itiraz edildi

Emniyet’te yaşadığı psikolojik işkence sonucu intihar eden ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser Can’ın davasında karara itiraz edildi

Yayınlanma: 02.12.2019 - 02:00
Onur Yaser Can davasında karara itiraz edildi
Abone Ol google-news

Narkotik operasyonunda gözaltına alındıktan sonra Emniyet’te yaşadığı psikolojik işkence sonucu intihar eden ODTÜ mezunu mimar Onur Yaser Can’ın (28) gözaltı tutanaklarında değişiklik yaptıkları için Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli iki polis Salih Bahar ve Soner Gündoğdu hakkında, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozma ve yok etme” suçlarından verilen 6 yıl 5 ay 15’er gün hapis cezasına Can ailesinin avukatları itiraz etti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, s anıkların “Sahte resmi belgenin kullanılması” ve diğer suçlardan da cezalandırılması istendi. 15 Mayıs 2012’deki ilk yargılamaya ilişkin karar duruşmasına katılan anne Hatice Can, oğlunun acısına daha fazla dayanamayarak 2 Mart 2014’de intihar etmişti. 

Onur Yaser Can, 3. kez ifadeye çağrılmasına dayanamadı ve camdan atlayarak intihar etti. Dosyadaki ifadelere göre, Can, emniyette çırılçıplak soyuldu, yüzü duvara dönük uzun süre bekletildi, yere çökertildi, öksürtüldü. Hakarete uğradı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler