Halk müziği sanatçısı Yılmaz Çelik tutuklandı

Tunceli’de konser sonrası gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından “örgüt propagandası” ve “örgüt üyeliği” suçlamasıyla hakim karşısına çıkan halk müziği sanatçı Yılmaz Çelik, tutuklanarak Elazığ Cezaevi’ne gönderildi.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 16:48
Abone Ol google-news

Çelik’in tutuklama kararına tepki gösteren Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF) bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı DEDEF adına Hasan Şen okudu. “Asla pes etmeyeceğiz...” diyen Şen, Tuncelili sanatçılar üzerinde bir sindirme ve susturma operasyonunun hız kazandığını belirterek “Baskılar, Onur Yanardağ ile başlayıp Ferhat Tunç’un sürgüne gitmesine neden olmasıyla devam etti. Ardından Mikail Aslan ifadeye çağrıldı, Çayan Demirel çektiği belgeselden dolayı ceza aldı, Kazım Öz’e soruşturma açıldı, Şenol Akdağ tutuklandı. 8 Aralık gecesinde ise sanatçı dostumuz Yılmaz Çelik Dersim de gözaltına alındı. Dosyasında ise gizlilik kararı olmasına tabi ki şaşırmıyoruz” dedi. 

Şen, özetle şunları kaydetti:

“Aylardır üyelerimiz ve yöneticilerimiz gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Demokratik eylem ve etkinliklere katılımları yasadışı faaliyetlermiş gibi sunuluyor; iş ve ikamet adresleri belli olan, ifade vermekten kaçmayan yönetici ve üyelerimiz şafak baskınları ile gözaltına alınıyor. Bu operasyonların ve baskıların tamamının gösterdiği iki şey vardır. Birincisi iktidarın direnen tüm demokratik kamuoyunu baskı altına tutmaya devam etmek istediği ve OHAL'in kalıcılığını devam ettirmeye çalıştığıdır. İkincisi ise demokratik mücadeleden vazgeçmediğimizdir. Sanatçının doğduğu, büyüdüğü toprakların dilini, kültürünü, inancını ve doğasını yaşatmaya çalışması suç değildir. Sanatçı dostlarımıza yönelik baskıları, gözaltına alınmalarını ve tutuklanmalarını kınıyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve saldırılara son verilmelidir.”


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler