TGS’den gazetemize destek eylemi

Şişli'deki merkez binamız önünde yapılan açıklamada, derhal soruşturma başlatması gereken savcıların bu katliam çağrısını seyretmekle yetindiğine dikkat çekildi. Açıklamada Cumhuriyet gazetesinin hiçbir zaman susmadığı ve bundan sonra da susmayacağı vurgulandı.

Yayınlanma: 23.12.2019 - 14:24
Abone Ol google-news

Fotoğraflar Kurtuluş Arı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Akit TV sunucusunun canlı yayında yaptığı "Toplanalım Cumhuriyet gazetesi binasına el bombası atalım" sözleriyle Cumhuriyet'i hedef göstermesini eylemle protesto etti. Gazetemizin İstanbul Şişli'deki merkez binası önünde kamuoyuna yönelik basın açıklamasında olayla ilgili derhal soruşturma başlatılması gerektiğinin altı çizildi. Açıklamada, " Yazarları katledilmiş, çalışanları hapsedilmiş, yine de susmamış Cumhuriyet gazetesine sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet gerçekleri yazmaya devam edecektir" denildi. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ise "Cumhuriyet gazetesinin tehditlere boyun eğmeyeceğini bir kez de arkadaşlarımla haykırıyorum" dedi.

Cumhuriyet gazetesi binası önünde bir araya gelen TGS üyelerinin eylemine, dilbilimci-yazar Necmiye Alpay, gazetemiz yazarlarından Turgay Fişekçi, Zafer Arapkirli, Yakup Kepenek ve gazetemiz çalışanları katıldı. Eylemde, katledilen yazarlarımızın fotoğrafları ile “Tehdide boyun eğmeyeceğiz” ve “Cumhuriyet susmaz” dövizleri taşındı. Grup adına basın açıklamasını TGS İşyeri temsilcisi muhabirimiz Hazal Ocak okudu. 

TGS'nin, katliam çağrısı ile ilgli suç duyurusunda bulanacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Bugün Asteğmen Mustafa Kubilay’ın şeriatçılar tarafından katledilmesinin yıl dönümü. 89 yıl önce şehit Asteğmen Kubilay’ı, aydınlanmayı, çağdaşlaşmayı hedef alan zihniyet bugün aydınlanma neferi Cumhuriyet’i tehdit ediyor... Derhal soruşturma başlatması gereken savcılar ise bu katliam çağrısını seyretmekle yetinmektedir. Cumhuriyet gazetesi 95 yıllık tarihinde birçok kez gerici odakların hedefi olmuş, yazarları Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Bahriye Üçok ve Cavit Orhan Tütengil bombalı ve silahlı saldırılar sonucu katledilmiş, çalışanları hapsedilmiş ve sayısız davayla karşı karşıya bırakılmış ancak hiçbir zaman susmamıştır. Bundan sonra da susmayacaktır. Cumhuriyet gazetesi sahipsiz değildir. Cumhuriyet gazetesi gerçekleri yazmaya devam edecektir.

Çizgimizden bir milim dahi sapmayacağız...'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya ise şunları söyledi: 


“Cumhuriyet gazetesi Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk’ün adını verdiği bir gazetedir. Yazarlarını bombalı saldırılar ve silahlı suikastlarla kaybetmiş bir gazetenin emekçileriyiz. FETÖ’nün Ergenekon kumpasıyla aramızdan ayırdığı Başyazarımız İlhan Selçuk’un çizgisindeyiz. Bu çizgiden bir milim dahi sapmayacağız. Haberlerimizle, yorumlarımızla Türk toplumunu  Atatürk’ün aydınlanma devrimlerine sahip çıkmaya çağıracağız. Uyarıcı görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler