‘Saldırılar bitene kadar direnişe devam’

Grup Yorum üyeleri açlık grevlerinin 227. gününde yaptıkları açıklamada, “Saldırılar son bulana kadar direnişe devam edeceğiz” dedi.

Yayınlanma: 28.12.2019 - 02:00
‘Saldırılar bitene kadar direnişe devam’
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyeleri, taleplerini bir kez daha açıklamak için Küçük Armutlu Direniş Evi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ali Kenanoğlu, Direnişler Meclisi’nden Nursel Tanrıverdi ile açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt ve Helin Bölek katıldı. Ortak basın açıklamasını birlikte okuyan Kurt ve Bölek, Grup Yorum’un baskınlarla, tutuklamalarla sindirilecek ve yok edilecek bir müzik grubu olmadığını belirterek “Dört yıldır devam eden konser yasaklarımız kaldırılsın. İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınları son bulsun. Tutsak Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın. Hakkımızda açılan komplo davaları düşürülsün. Grup Yorum üyeleri hakkında çıkarılan arama kararları ve terör listeleri kaldırılsın” ifadeleriyle taleplerini tekrar anımsattı. 

‘GENÇLER BEDEL ÖDEMESİN’ 

HDP milletvekili Hüda Kaya ise “Ülkemizde maalesef düşüncenin, özgürlüğün, vicdanın, adaletin, hukukun katledildiği çok ağır ve derin kaotik bir süreçten geçiyoruz. Yeter artık diyoruz. Gençlerimiz bedel ödemesinler, zindanlarda kalmasınlar. Toplum, bu sese sahip çıkmalı. Bu taleplerde kabul edilmeyecek hiçbir nokta yoktur” dedi. HDP milletvekili Ali Kenanoğlu da “Grup Yorum, gecekondularda büyüyen çocukların; hakları gasp edilen insanların sesi oldu ve olmaya da devam ediyor. Bütün bu baskıların da bundan kaynaklı olduğunu biliyoruz. Biz bu taleplerin karşılanması için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler