KHK’li diye banka parayı vermedi

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlen yurttaşlar temel haklarını bile kullanamıyor. Gaziantep Şahinbey Ortaokulu’nda 12 yıllık öğretmenken ihraç edilen Suzan Uzpak’a yurtdışından arkadaşının gönderdiği para, KHK’li olduğu gerekçesiyle VakıfBank tarafından dün verilmedi.

Yayınlanma: 01.01.2020 - 02:00
KHK’li diye banka parayı vermedi
Abone Ol google-news

Uzpak, “Yasaklı T.C. uyarısı vermiş. İlgilenen arkadaş, ısrarla gönderimin iptal edilip başka birisinin adına gönderilmesini istedi. Çalışan arkadaş, daha önce de KHK’li olanlara gelen paraları veremediklerini söyledi. Resmi yazı istedim ama veremeyeceklerini söyledi. Son bir yıl içerisinde o kadar çok şey yaşadık ki ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Aynı arkadaşım başka bir KHK’liye para göndermiş, o çekmiş. Bizleri az tehlikeli olanlar, çok tehlikeli olanlar diye sınıflandırdılar mı acaba” diye konuştu.

Bir süre sonra bankaya geri giden Uzpak, “Tarafıma ödeme yapmayacaklarına dair resmi bir yazı istedim. Müdür bey ilgili birime yönlendirdi. İlgili birim de savcılık kararı ile ödeme yapılmadığını söyledi. Birçok KHK’liye uygulanmış. Fakat bir süredir uygulanmıyormuş. Resmiyette engel olmasa da fiiliyatta benim gibi yasaklı görünen KHK’liler varmış. İlgili birimdeki arkadaş 1 saatlik telefon görüşmeleri yaptı ve nihayetinde para tarafıma ödendi” dedi.

Geçen günlerde ise bir sigorta şirketinin, aracına kasko yaptıran bir müşterisine KHK’li olduğu gerekçesiyle ödeme yapmadığı ortaya çıkmıştı. l İSTANBUL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler