Gülistan 10 gündür kayıp: 'Aile çelişkili ifade vermiş'

Tunceli'de 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2. Sınıf öğrencisi Gülistan Doku hala bulunamadı. Gülistan'ın dayısı Mehmet Kan, Gülistan'ı, kaybolmadan bir gün önce darp ettiği belirtilen ve Gülistan'ın erkek arkadaşı olan Zaynal Abakarov’un ailesinin savcılığa çelişkili ifade verdiklerini öğrendiklerini söyledi.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
Gülistan 10 gündür kayıp:  'Aile çelişkili ifade vermiş'
Abone Ol google-news

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun bulunması için önceki gece üniversite yurdunda eylem yapan arkadaşları, dün öğlen saatlerinde ise üniversitede toplanarak "Gülistan Doku nerede?" pankartı açtı. Gülistan bulunana kadar eylem yapacaklarını belirten öğrenciler, "Yeteri kadar aramanın yapılmadığını düşünüyoruz" dedi.

FARKLI İFADE VERMİŞLER

Gülistan Doku'nun dayısı Mehmet Kan,  Gülistan'ın minibüsten indiği, kamera bulunmayan Dinar Köprüsü'nde çalışma yürüten yetkililerin, en azından Gülistan'ın yüzde 95 olasılıkla baraj suyunda olmadığını söylediklerini aktardı. Şüpheleri üzerine çeken, Gülistan’ın erkek arkadaşı Rus vatandaşı Zainal Abakarov’un ailesinin verdiği ifadelerde çelişki olduğunu öğrendiklerini belirten Kan, "Anne ayrı ifade veriyor polis baba farklı bir ifade veriyor. Eğer ki çocuğun ve ailesinin olayla alakası yoksa neden Tunceli'den buradan gittiler ve buradan gitmiş olmalarına rağmen neden bir bilgilendirme yapmıyorlar? Neden çelişkili ifade veriyorlar? Neyi gizlemeye çalışıyorlar?" diye sordu. Gazetemize konuşan Baro Başkanı Kenan Çetin de savcılığa 10-15 soru sorduklarını cevap beklediklerini kaydetti.

MAKAS VE 4 SANİYE

Tunceli Barosu'nda açıklama yapan Doku ailesi adına konuşan abla Aygül Doku, şimdiye kadar Dinar Köprüsü'nde Gülistan’a ait olduğu iddia edilen bir makas ve saat ile 16.26'da Gülistan’ın telefonundan Zainal Abarakov’a yapılan 4 saniyelik bir arama dışında ellerinde bir delil bulunmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler