Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit yaşamını yitirdi. Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Rahşan Ecevit dirayetli, kararlı, azimli ve çıktığı yoldan dönmeyen biriydi. Mücadeleci, ülkesini, doğayı, canlıları, insanı seven çok değerli bir insanı kaybettik” dedi.

Yayınlanma: 18.01.2020 - 01:01
Rahşan Ecevit, 97 yaşında hayata gözlerini yumdu
Abone Ol google-news

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören Rahşan Ecevit, saat 21.00 sıralarında hayatını kaybetti. Cumhuriyet’e konuşan eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, “Bir taraftan muhlis, bir taraftan kararının arkasında duran son derece çalışkan bir insandı. Çalışmalarının yanında Bülent Ecevit gibi bir büyük liderin eşi olarak onun da hem yoldaşı hem çalışma arkadaşı hem de hayat arkadaşı idi. Çalışmalarında çok titizdi. Allah rahmet eylesin. Mücadeleci, ülkesini, doğayı, canlıları, insanı seven çok değerli bir insanı kaybettik” dedi.

Cumhuriyet’e konuşan eski bağımsız milletvekili ve Rahşan Ecevit’in son yıllarında yanında bulunan Emrehan Halıcı şunları kaydetti:

“Özel bir hastalığı yoktu. Son 6 ay içinde halsizlik için hastaneye bir iki kez götürmüştük aşırı kilo kaybından. Yoğun bakımda son 3 haftalık bir yaşam mücadelesi verdi. Yaşlılığa bağlı ölüm nedeni ile yaşamını yitirdi. Sayın Rahşan Hanım’ın öncelikli dileği sayın Bülent Ecevit ile Devlet Mezarlığı’nda yan yana yakmaktı. Sayın Cumhurbaşkanlığı’na bu konu hakkında bu gece itibarıyla bir dilekçe yazdık. Cumhurbaşkanlığı tarafından bugün yapılacak bir toplantının ardından karar verilecek. İhtimallerde değişiklik yaşanmadığı sürece Sayın Rahşan Hanım’ı yarın toprağa vereceğiz. Halkın ve emeğin yılmaz savunucusu Rahşan Ecevit’i kaybettik. Tüm Türk milletinin başı sağ olsun.”

SİYASİLERDEN MESAJ

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit hayatını kaybetmesinin ardından birçok siyasetçi sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden “Genel Başkanım Bülent Ecevit’in yol arkadaşı, siyasi tarihimizin önemli ismi Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim. Vefa, sadakat ve mücadele dolu yaşamıyla sonraki kuşaklara örnek olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” mesajını yayımladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise “Merhum Başbakanlarımızdan Bülent Ecevit’in kıymetli eşi Rahşan Ecevit Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

KİTABI YARIM KALDI

Türk siyasi yaşamında önemli bir role sahip, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’in son günlerini, Cumhuriyet’e anlatan Rahşan-Bülent Ecevit Bilim, Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Necdet Derici, Rahşan Ecevit’in böbrek sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve bu nedenle yaşamını yitirdiğini söyledi. Derici, Rahşan Ecevit’in son döneminde siyasi yaşamını yazdığı kitabın da yarım kaldığını söyledi. Derici Rahşan Ecevit’in son dönemine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Kilo kaybından dolayı hastaneye yatırdık. Son olarak 42 kiloya düşmüştü. Genelde yemek yemiyordu. Bu nedenle kilo kaybetmeye devam etti. Bazen gözlerini kırparak merhaba deme durumuna geldi. Rahatsızlığı artınca doktora götürdük. Yoğun bakıma alındı. Yemeyip içmediği için böbrekler iflas etti, diyalize bağlandı. Kaybını her han bekliyorduk. Koskoca bir tarihi kaybettik.”

Rahşan Ecevit’in siyasi yaşamını yazması için İş Bankası Yayınları ile anlaştığını, bu yönde çalışmalarını yürüttüğünü anlatan Derici, “Bizlerden yardım isterdi. Fakat yavaş ilerliyordu. Biz yazalım diyorduk, onu kabul etmiyordu. Fakat yazdığını biteremedi” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler