Şeriatçı tüzüğe erteleme

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda CHP’nin tepkisi üzerine görüşülmesi ertelenen, şeriat hükümlerini içeren İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Kadın Tüzüğü’nün CHP ile AKP arasında yapılan ikinci bir görüşmenin ardından yeni yasama yılına bırakıldığı öğrenildi. Buna göre tüzüğün, 1 Ekim 2020’den sonra 27. dönem 4. yasama yılında gündeme gelmeyeceği ifade edildi.

Yayınlanma: 20.01.2020 - 02:00
Şeriatçı tüzüğe erteleme
Abone Ol google-news

İKÖ Kadın Tüzüğü’nün TBMM Başkanlığı’na sevk edilmesi kadın örgütlerinin tepkisini çekerken, 15 Ocak’ta toplanan Meclis Dışişleri Komisyonu’nda ele alınması gündeme gelmişti. Bu duruma tepki gösteren CHP, AKP ile görüşmüş ve şeriat hükümlerini andıran, “kadınları erkeklerin saygın eşleri” olarak tanımlayan tüzüğün görüşülmesi ertelenmişti.

İKİNCİ KEZ GÖRÜŞTÜLER

Edinilen bilgiye göre, AKP ile CHP arasında anayasaya açıkça aykırı olan İKÖ Kadın Tüzüğü’yle ilgili ikinci bir görüşme trafiği yaşandı. Bu kapsamda CHP, söz konusu teklifte yer alan alan tüzüğün, bir daha gelmemek üzere TBMM gündeminden çıkarılmasını talep etti.

AKP’nin de söz konusu tüzüğün “uygun” olduğuna ilişkin yasa teklifinin ekim ayının sonuna kadar TBMM gündemine gelmemesi konusunda güvence verdiği öğrenildi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler