Eskişehir’in ilk kadın otobüs şoförleri direksiyona geçti

Aralık ayının başında sosyal medya hesaplarında duyurduğu ilanla kadın otobüs şoförü istihdam edileceğini açıklayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde ilk kadın şoförler göreve başladı. Eskişehir’in ilk kadın şoförleri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, kadın istihdamının ulaşım ve diğer alanlarda arttırılmaya devam edeceğini ifade etti.

Yayınlanma: 20.01.2020 - 16:37
Abone Ol google-news

İLK ETAPTA 5 KADIN ŞOFÖR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde kadın parkomat çalışanların ardından kadın otobüs şoförleri de göreve başladı. Gelen başvurular arasından özgeçmiş değerlendirmeleri ve gerçekleştirilen mülakatların ardından çeşitli eğitimlerden geçen kadın şoförler, Genel Sekreter Ayşe Ünlüce ile bir araya geldi. İlk etapta 5 kadın şoförün göreve başladığını belirten Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamına büyük önem verdiklerini ve ilerleyen süreçte otobüs şoförü, parkomat görevlisi gibi farklı alanlarda kadın istihdamını arttıracaklarını söyledi.

 KADINLAR HER İŞİ YAPAR

Göreve başlıyor olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden kadın otobüs şoförleri ise imkan verildiğinde kadınların her işi yapabileceğine inandıklarını belirttiler. Tramvaydan sonra otobüslerde de kadın şoförleri görmekten gurur duyduklarını ifade eden vatandaşlar ise, Büyükşehir Belediyesi’ne her alanda kadın istihdamını desteklediği için teşekkür ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler