2020 yılındaki resmi tatiller bir ayı geçiyor

2020 senesinde resmi tatiller çalışanları sevindirecek. Bu yılın resmi tatilleri, çalışanların izin sürelerini uzatmalarına ve uzun tatiller yapmalarına olanak sağlıyor.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 15:38
Abone Ol google-news

Bu yıl, farklı zamanlarda 5-6 günlük izin alınarak resmi tatiller birleştirilince, çalışanlar toplamda 30 gün tatil yapma imkanına sahip olacaklar. 2020 senesinin ilk resmi tatili 1 Ocak Çarşamba günü olmuştu. Çalışanların büyük bir çoğunluğu yılın bu zamanlarında resmi tatilleri inceleyerek bu takvime göre izin seçeneklerini değerlendiriyor. Ayrıca erken tatil planlamaları, çalışanların hem daha uzun ve verimli tatil yapmasına hem de tatil maliyetlerini düşürmesine de olanak sağlıyor.

Herbilet.com’un Seyahat Planı Analisti Gamze Kazancı konuyla ilgili şunları söyledi:

2020 yılında resmi tatillerde bazen 1-2 gün izin alarak 4-5 günlük tatil planları yapmak mümkün olacak. Resmi tatillerle birleştirecek şekilde 9 gün izin yapan bir çalışan yıl boyunca toplamda 34 gün izin yapma imkanına sahip olacak.

Hazırladığımız tabloya göre yıl boyu ister 1-2 gün izin kullanarak resmi tatillerin bazılarından yararlanılabileceğini, istenilirse 11 gün izin kullanarak 39 güne kadar çıkan tatiller kullanılabileceğini görmek mümkün.

Seyahat planlamaları için önceden böyle veriler baz alınarak hareket edilmesi ve buna göre planlama yapılması, çalışanların izinleri ve resmi tatilleri daha verimli kullanmasına olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra da erken rezervasyon ve erken uçak bileti alınarak tatil maliyetleri ciddi oranda düşmüş oluyor.

BAYRAMLARDA 9-10 GÜN TATİL YAPILABİLECEK

Bu yıl hem Ramazan hem de Kurban Bayramlarında çalışanların tatillerini uzatmaları ve bir haftayı aşan tatiller yapmaları mümkün oluyor.

2020 senesinde 24 Mayıs Pazar başlayan Ramazan Bayramı için;

Arife günü olan C.tesi yarım gün izin alarak, ardından bayramın bitişinden Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri de 3 gün izin alarak 9 günlük bir erken yaz tatili yapmak mümkün oluyor.

Erken rezervasyonlardan yararlanmak isteyenler 23 Mayıs Cumartesi için İstanbul-İzmir arası en avantajlı uçak biletlerini Herbilet.com’dan şimdilik 180 TL’den başlayan fiyatlarla, İstanbul- Antalya arası uçak biletlerini ise 115 TL’den başlayan fiyatlarla alabilirler

31 Temmuz’da başlayan Kurban Bayramı ise tam bir yaz tatili fırsatı oluşturuyor.

30 Temmuz Perşembe günü Kurban Bayramı Arifesi yarım gün izin alanlar resmi tatille birlikte 5 gün izin yapabiliyorlar. Ayrıca Kurban Bayramı sonrasında da 4 gün izin alarak 10 günlük bir yaz tatili planlanabilir.

30 Temmuz İstanbul-Antalya arası en avantajlı uçak biletlerini Herbilet.com’dan şimdilik 225 TL’den başlayan fiyatlarla almak mümkün.

29 EKİM 4 GÜN TATİL YAPILABİLİR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 2020 senesinde perşembe gününe denk geliyor. Cuma günü 1 günlük izin alınarak, yıl sonuna yakın 4 günlük bir alternatif tatil planı oluşturulabiliyor.

Yıl sonu alternatif bir tatil yapmak isteyenler şimdiden Herbilet.com’dan uçak biletlerini alarak uygun fiyat avantajlarından yararlanabilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler