Beykoz’da ‘film’ gibi ihale

AKP’li Beykoz Belediyesi, ilçe için belgesel filmlerin hazırlanması ve yayımlanması amacıyla bir ihale açtı. Şartnamede 725 adet belgesel film çekimi yapılması istendi ancak bunlardan sadece 50’sinin yayımlanması şartı getirildi.

Yayınlanma: 08.02.2020 - 02:00
Beykoz’da ‘film’ gibi ihale
Abone Ol google-news

Beykoz Belediyesi 14 Ocak’ta tartışma yaratacak bir belgesel yapımı ihaleye imza attı. İhale kapsamında “725 Adet Belgesel Film Hazırlanması, 50 Adet Belgesel Filmin Yayını ve 50 Adet Belgesel Filmler için Reklam yayımlanması” talep edildi. İhale “Beykoz Belediye Başkanlığı sınırları içerisinde yer alan 45 mahallenin tarihi, kültürel ve manevi değerlerinin dijital olarak kayıt altına alınıp, belgesel filmlerinin hazırlanması ve yayımlanması” işini kapıyor. İhalede işe başlama tarihi 27 Ocak 2020, işin bitiş tarihi ise 30 Kasım 2020 olarak belirlendi. İhalenin teknik şartnamesinde yer alan bazı maddeler dikkat çekti. Toplam süreleri 3 dakika ile 15 dakika arasında değişen 725 adet belgesel film çekilecek. Şartnamede idare tarafından belirlenen 50 adet belgesel filmin ve 40 saniyelik toplam 50 adet reklam filminin Rumeli TV, Mavi Karadeniz, SRT, TV 52, TV 58 ve benzeri kanallarda yayımlanmasını istemesi dikkat çekti. İhale sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.

‘REKABET SAĞLANAMADI’

İhaleyi Beykoz Belediyesi Meclis gündemine verdiği sözlü önergeyle taşıyan CHP’li Cemal Sataloğlu ihalenin idare, teknik veya idari şartnamede belgesel çekiminin hangi yıl içinde yapılması gerektiğinin ayrıca belirtilmediğine dikkat çekti. Sataloğlu, “Geçmiş dönemlerde yapılmış olan çekimlerin de hizmet alım ihalesinde geçerli olacağı görülmektedir. İhale konusu iş için arşivinde aynı konulu belgesel film çalışması olan isteklinin bir avantaj sağlamasına yol açacak kriterler mevcuttur. İdare ayrıca, isteklinin benzer iş olarak kabul edilecek işler kısmında ise ‘belgesel film çekimi’ olduğunu belirtip istekli sayısını sınırlandırarak rekabeti engellemiştir” dedi. “Rekabet sağlanamadı ve bu ihalede bazı isteklilere avantaj sağlayacak maddeler yer aldı. Resmen adrese teslim ihale yapılıyor” ifadelerini kullanan Sataloğlu, “Şartnamede 725 adet belgesel film çekimi yapılacağı belirtilmiş, filmlerden idarenin belirlediği 50 adet belgesel filmin televizyon kanalında bir defa yayımlanacağı belirtmiştir. Geriye kalan 675 film neden çekilmektedir, çekilen bu 675 film için ödenecek tutar nedir” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler