Meteorolojiden soğuk hava ve kar açıklaması

İstanbul'da etkisini gösteren soğuk hava ve kar yağışının akıbetine ilişkin uzmanlar son açıklamayı yaparak tarih verdi.

Yayınlanma: 07.01.2015 - 09:20
Abone Ol google-news

İstanbul'da üst üste yapılan uyarılar sonrası yağması beklenen kar dün gece iyiden iyiye etkisini göstermeye başladı. İstanbul'un bir çok ilçesi beyaz örtüye büründü. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 20-25 cm'e ulaşırken, vatandaşlar şiddetli rüzgar ile birleşen kar yağışının altında yürümekte zorluk çekti.

KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kış çalışmalarında 2 bin 493 personel ve 1028 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yapıyor.

GİZLİ BUZLANMA TEHLİKESİ

Ana arter ve çevre yollarında 76 çekici ve kurtarıcı araç bekletiliyor. Çalışmalarda olumsuzluklara karşı 1915 ton tuz, 32 ton solüsyon ana arterler başta olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılıyor. Meteoroloji uzmanları gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı, sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İSTANBUL'DA KAR NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse,  İstanbul'da kar yağışından çok fırtına ve soğuk havanın etkili olacağını belirterek, gece yaşanabilecek don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

"YAĞIŞTAN ÇOK FIRTINA ETKİLİ OLACAK"

Köse, karın şu ana kadar tutmamasının en büyük sebebinin aralıklarla yağması olduğunu ifade ederek, şu saatten sonra Karadeniz'in üzerinden yavaş yavaş inmeye başlayacak yağışın,  İstanbul genelinde beyaz örtü bırakacağını dile getirdi. Köse,"Yağıştan çok fırtına ve soğuk hava etkili olacak. Gece don ve  buzlanma olabilir" diyerek, yağışın bu geceden sonra Kocaeli ile Zonguldak  arasında, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacağını söyledi.

PERŞEMBE'DEN SONRA SOĞUYOR

Yurt genelinde rüzgarın fırtına şeklinde olması nedeniyle sıcaklıkların hissedilir şekilde düşeceğine işaret eden Köse, şunları kaydetti:

"İstanbul'da perşembe gününden itibaren sıcaklıkta çok belirgin bir düşüş olacak. Sıcaklığın eksi 5'lere kadar düşeceğini tahmin ediyoruz. Bu da  sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya sebep olacaktır. Kar, kentteki  etkisini, Anadolu Yakası'nda perşembe sabah saatlerine kadar, Avrupa Yakası'nda da çarşamba akşam saatlerine kadar sürdürecek. Gökyüzü genelde kapalı olduğu için  sıcaklıklar, ilçelere göre değişkenlik göstererek, gece 0 ile 2 derece arasında  seyredecek. Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 8-15 derece atında  seyredecek."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler