İstanbul'da bu geceye dikkat

3 gündür etkili olan soğuk hava ve kar yağışından olumsuz etkilenen İstanbullulara bir uyarı daha geldi.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 13:18
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu gece hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düşeceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

Yeni yıla kar yağışıyla giren ve hala etkisinde olan İstanbul'da dün gece itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimi buldu.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Bazı bölgelerde kuvvetli tipi şeklinde yağış görüldü. Anadolu Yakası'nda Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, çekmeköy, Tuzla ve Şile bölgelerinin yoğun kar yağışının etkisi altına girerken, Avrupa Yakası'nda da Sarıyer, Bayrampaşa, Başakşehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih, Büyükçekmece ve Şişli bölgelerinde yoğun kar yağışı görüldü.

Her taraf beyaza bürünürken, özellikle ara sokaklarda araçların güçlükle ilerlediği görüldü. Hava sıcaklığı araç termometrelerinde eksi 5'i gösterdi.

 

TEM ve D-100’de buzlanmaya dikkat

YURDUN büyük bölümünü etkisi altına alan ve birçok olumsuzluklara neden olan soğuk havanın özellikle bu gece Kocaeli Bölgesi’nde aşırı buzlanmaya yol açabileceği belirtilerek uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji yetkilileri, bu gece hava sıcaklığının başta Kartepe İlçesi olmak üzere bazı yerleşim merkezlerinde 12 dereceye kadar düşebileceğini belirtirken, buzlanma nedeniyle yollarda sürücülerin çok dikkatli olmaları, vatandaşların da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları istendi.

ESKİ 12’YE KADAR DÜŞEBİLİR

Kocaeli Meteroloji Müdürlüğü’nün yaptığı ölçümlere göre bu sabaha karşı İzmit’te şehir merkezinde en düşük hava sıcaklığı eksi 6 derece olarak ölçüldü. Etkili kar yağışı beklenmemekle birlikte gece şiddetli don yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Sınırları içinden hem D-100, hem TEM’den geçen Kartepe İlçesi’ndeki Cengiz Topel Meteoroloji İstasyonu tahminlerine göre de, başta Kartepe İlçesi’nin bulunduğu bölge olmak üzere bazı yerleşim birimlerinde bu gece hava sıcaklığı sıfırın altına 12’ye kadar düşecek. İzmit kent merkezinde ise hava sıcaklığının eksi 8’i görmesi bekleniyor.

TEM VE D 100’DE BUZLANMAYA DİKKAT

İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli’de yaz kış büyük trafik yoğunluğu olan Kocaeli’de TEM ve D-100 Karayolu’nda köprü, viyadükler başta olmak üzene bazı geçiş noktalarında da buzlanmaya dikkat çekildi. Trafik yetkilileri, tuzlama yapılsa bile köprü, viyadük ve dik rampalarda buzlanma olabileceğini, sürücülerin çok dikkatli araç kullanmaları uyarısında bulundu.

Kocaeli Afet ve Acil Durum Yönetim merkezi Başkan Vekili Abdullah Etil imzasıyla yapılan duyuruda, olumsuz hava koşullarının devam ettiği, buzlanma ve don olayına kartı meteorolojinin uyarıları bulunduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde daha önce alınan kararlar ve tedbirler gereği; Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İlçe belediyeleri, Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri yolların trafiğe elverişli olması için açma ve tuzlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yoğun çalışmalara rağmen dikkatsizlik ve tedbirsizlikten dolayı özellikle akşam saatlerinden itibaren D-100 ve diğer yollarda trafik kazaları meydana gelmekte bu da trafik akışını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın zor durumda kalmamaları için, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları, toplu ulaşım araçlarını kullanmaları hem kendileri hem de diğer vatandaşlar için faydalı olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler