THY uçağında ‘alkollü pilot’ gerginliği

Türk Hava Yolları'nın (THY) önceki günkü İstanbul-Tokyo uçuşunu yapan uçağındaki kabin ekipleri, adı açıklanmayan ikinci pilotun alkol aldığından şüphelendi. Pilot alkolsüz çıktı ancak bu kez de pilot 'o ekiple uçmam' diyerek uçmak istemedi.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 10:37
Abone Ol google-news



THY’nin İstanbul-Tokyo (Narita) seferini yapmak için hazırlanan uçağında alkollü pilot krizi yaşandı. TK 52 sefer sayılı uçak İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkış için son hazırlıklarını yaparken uçakta bulunan kabin ekipleri, yabancı uyruklu ikinci pilotun alkollü olabileceğinden şüphelendi. Kabin ekipleri durumu uçağın kaptan pilotuna iletti. Kaptan pilot, ikinci pilotun durumuyla ilgili operasyon merkezine bilgi aktardı.

Bunun üzerine uçağın ikinci pilotunun alkol muayenesi için uçaktan inmesi istendi. Airporthaber'in THY'den edindiği bilgiye göre; pilota  alkol muayenesi yapılmadı. Ancak alkol aldığından şüphelenilen ikinci pilotun, hal ve hareketleri ile nefesinden kötü koku yaymamasından dolayı alkollü olmadığı sonucuna varıldı.
 
İKİNCİ PİLOT ŞANGHAY’A UÇTU

Uçağın kalkış saatine de 50 dakika kala yaşanan olay sonrası, alkolsüz olduğu anlaşılan pilot bu kez o ekiple uçmak istemedi. Bunun üzerine uçağa bir başka ikinci pilot tayin edildi.

THY’nin Tokyo Narita uçağı ile uçmayan ikinci pilot ise THY'nin İstanbul-Şangay uçağında yönlendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler