Karşıyaka'ya dev Nazım Hikmet heykeli

Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran’ı, doğumunun 113. yılında çeşitli etkinliklerle anan Karşıyaka Belediyesi, ünlü şairin dev heykelinin de açılışını yaptı.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 14:56
Abone Ol google-news

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Bu özel insanı Karşıyakamızda ölümsüzleştirdiğimiz ve bu güzel heykeli kentimizin en güzel köşesine diktiğimiz için son derece mutluyuz" dedi.

ŞİİRLERİYLE ANILDI

Karşıyaka Belediyesi, Girne Caddesi ile Ordu Bulvarı’nın kesiştiği noktaya yerleştirdiği 4 metrelik Nazım Hikmet Ran heykeliyle, usta şairi Karşıyaka’da ölümsüzleştirdi. Heykel, Nazım Hikmet’in 113. doğum günü olan 15 Ocak’ta, yüzlerce Karşıyakalının katıldığı törenle açıldı. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, şair Haluk Işık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ünlü şairin sevenleri katıldı. Nazım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlandığı törende, usta şair kendi şiirleriyle anıldı. Beyaz güvercinler uçuruldu.

GERÇEK BİR DEHA

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Nazım Hikmet; kavgası sanatının, sanatı kavgasının ürünü olan büyük bir şair, gerçek bir deha. Ölmeyi ya da gündelik özgürlüklerinden olmayı göze alarak giriştiği kavgada; her şeyi çok daha önceden sezen, gören ve anlayan insanlara özgü yalnızlığı yaşadı ve dünyanın en uzak yerlerinde, hiç görmediği insanlarla ortaklaşmayı bildi" dedi.

“İNSANLARIN İÇİNDEYİM”

Akpınar, “Nazım Hikmet’in yaşamı dünyayı anlamaya çalışanlar için bir üstün ahlaklılık örneğidir. Sanatı; sanatçı için en açık, en derinlikli ürünlerden biridir. Bu özel insanı, Karşıyakamızda ölümsüzleştirdiğimiz ve bu güzel heykeli, kentin en güzel köşesine yerleştirdiğimiz için son derece mutluyuz” diye konuştu.

Başkan Akpınar, Cumhuriyet değerlerine her zaman sahip çıkacaklarını, bu yolda mücadele ve kavga etmekten çekinmeyeceklerini de sözlerine ekledi. Başkan Akpınar, konuşmasının sonunda da Nazım Hikmet’in “İnsanların İçindeyim” şiirini okudu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler