Hasta anne kızı 4 kilometre böyle taşıdılar

Bingöl 112 ve UMKE ekipleri Solhan İlçesi'ne bağlı Kale Köyü Post Mezrası’ndaki hasta anne ve kızını yaya olarak 4 kilometrelik karla kaplı yolu aşarak hastaneye ulaştırdı. Tedaviye alınan anne kızın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

Solhan İlçesi'ne bağlı Kale Köyü Post Mezrası’nda yüksek tansiyon hastası anne Fatma Barlı (52) ile kalp ve damar rahatsızlığı bulunan kızı 22 yaşındaki Ayten Barlı'nın yardım çağrısı üzerine Acil 112 ve UMKE ekipleri harekete geçti. UMKE ve sağlık ekipleri, Valilik Kriz Merkezi, özel idaresi ve Solhan Kaymakamlığı koordinasyonuyla yürütülen çalışmalarda, Solhan İlçesi'ne yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Kale Köyü’nün Post Mezrası’na uzun süren zorlu bir çalışmanın ardından ulaştı. Ekipler, burada ilk müdahalelerini yaptığı hasta anne-kızı alıp dönüş yolculuğuna çıktı. Karların geçit vermediği 4 kilometrelik yolda hastalar yaya olarak kızaklarla taşınarak ambulanslara ulaştırıldı. Anne ve kız Solhan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altına alındı.

Kızaklarla hastaları yaya olarak taşıyan ekipler, -20 dereceyi bulan soğuk ve yer yer 3 metreyi bulan karla mücadele ettiler. Yollarının kapanmasıyla birlikte annesi ve kardeşinin durumunun ağırlaştığını ve çaresizlik içinde kaldıklarını belirten Murat Barlı, Acil 112 ve UMKE’nin yardımlarına ulaşmasıyla annesi ve kardeşinin kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler