Müzeyyen Senar'ın durumu ile ilgili açıklama

Sanat müziğinin duayen ismi Müzeyyen Senar hastanede yoğun bakımda. Doktorundan son sağlık durumu ve hastalığına ilişkin açıklama geldi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 12:15
Abone Ol google-news

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Müzeyyen Senar'ın sağlık durumuna ilişkin doktoru açıklama yaptı; "Şu anda durumu kritik diyemem yani orta seviyede" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Tuğyan, Müeyyen Senar'ın dün akşam saatlerinde yakın dostları tarafından DEÜ Acil Servis'e getirildiğini söyledi.

Senar'ın ileri yaşına bağlı bir takım ciddi sağlık sorunları bulunduğunu aktaran Kazım Tuğyan, "Hipertansiyonu var, serebrovasküler sıkıntıları var, bunun yanında pnömoni dediğimiz akciğer enfeksiyonu gelişmiş. Hastamız solunum sıkıntısı çekmekte. Yaptığımız tetkikler sonucunda genel durumunun orta seviyede olduğunu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Şu anda yoğun bakım ihtiyacı bulunmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Tuğyan, Müzeyyen Senar'ın sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

"Yakın takip içindeyiz. Ben de kendisini ziyaret ettim. Umut ediyorum ki bir hafta - 10 gün içinde başladığımız antibiyotiklerin neticesini almaya başlarız. Şu anda durumu kritik diyemem yani orta seviyede. Ciddi enfeksiyonu var bu enfeksiyonla mücadele ediyoruz. Hem akciğer de hem de idrar yolları enfeksiyonu var. Doktorlarımız yakın takip içinde. Umut ederim yoğun bakım ihtiyacı olmadan sanatçımızı taburcu etme imkanına kavuşuruz. Dostları, yakınları hepsi burada, çocukları da yola çıkmış gelmek üzere. Biz de yanındayız, tüm Türk halkı gibi. Şu anda endişe edilecek bir şey olmadığını söyleyebilirim."

İzmir'in Urla ilçesindeki yaşlı bakımevinde kalan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Senar, dün akşam saatlerinde rahatsızlanınca Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler