Hastanede bıçaklı saldırı güvenlik kamerasında

Mersin’in Tarsus Devlet Hastanesi’ne tansiyonunu ölçtürmeye gelen 30 yaşındaki M.N., kendisiyle yeterince ilgilenilmediğini öne sürerek acil servisteki sağlık çalışanlarına bıçakla saldırmaya kalkıştı. Güvenlik kameralarınca da saniye saniye kaydedilen olayda, arkadaşı tarafından engellenen M.N., polis tarafından gözaltına alındı.

Yayınlanma: 20.01.2015 - 14:07
Abone Ol google-news


Pazartesi günü saat 02.30 sıralarında hastanenin acil servisine 2 arkadaşıyla gelen M.N., tansiyonunun ölçülmesini istedi. Yapılan muayene sonrası tansiyonunun normal olduğu söylenen M.N, iddiaya göre kendisiyle yeterince ilgilenmediğini öne sürüp acil servisteki çalışanlara hakaret etti.

Sağlık çalışanlarına bıçaklı saldırı güvenlik kamerasında - VİDEO

ÖNCE SALDIRDI SONRA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Olayı saniye saniye kaydeden hastanenin güvenlik kameralarının görüntülerine göre M.N., daha sonra cebinden çıkardığı bıçakla sağlık çalışanının üzerine yürüdü. İki sağlık çalışanı ise son anda stantdan atlayarak canlarını kurtarırken, yanında bulunan arkadaşı tarafından güçlükle sakinleştirilen saldırgan olayın etkisiyle baygınlık geçirdi.

DOKTOR SALDIRGANLA İLGİLENDİ

Bunun üzerine acil servisteki adı açıklanmayan bir doktor, yaşanan korku dolu anlara rağmen yanına gittiği M.N. ile ilgilenmeye başladı. Sakinleştikten sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan M.N., ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece ’Denetimli Serbestlik" kararı uygulanarak serbest bırakıldı.

"KALP MASAJI YAPAN DOKTORUN KENDİSİYLE İLGİLENMESİNİ İSTİYOR"

Olayın ardından Mersin Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelerek hastanelerde can güvenliklerinin olmadığını öne sürüp saldırıyı kınadı. Oda Başkanı Dr. Ful Uğurhan, sağlık çalışanlarına saldırıların artık rutin haline geldiğini, bunun nedenlerinden birinin de hükümetin sağlık politikaları olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kalbi duran hastaya müdahale odasında kalp masajı yapılırken ve art arda gelen trafik kazalarıyla ilgilenilmeye çalışırken, acil servise 3 genç geliyor. Kaba davranışlarıyla dikkat çeken gençlerden bir tanesi tansiyonunun ölçülmesini istiyor, hemşire arkadaş tansiyonunu ölçüp normal olduğunu söylediği esnada bıçağı çekip hemşireyi bıçaklamaya çalışıyor. Acil serviste terör estiren saldırganlar 1 saatten fazla bir süre sağlık hizmetlerini kesintiye uğratmış, trafik kazaları ve göğüs ağrılarıyla gelen hayati tehlikesi bulunan hastalara sağlık hizmeti sunmakta sıkıntı yaşanmıştır. Biz biliyoruz ki bu yaşadıklarımız sadece bir iki kişisel mesele değil. Acil servisler başta olmak üzere sağlık sektörünün hemen hemen her alanında bu ve buna benzeri şiddet olayları rutin olarak yaşanır hale geldi. Hükümet seçim yatırımı ve popülist sağlık politikalarıyla her fırsatta sağlık çalışanlarını hedef tahtasına oturtmaktan çekinmemektedir. Hükümete göre sağlık sektörü Türkiye’nin uluslararası alanda giderek daha iddialı hale geldiği bir alanmış. 2023 yılı hedeflerine diğer bütün alanlarla birlikte sağlık alanında da ulaşmak için büyük çaba sarf edilmekteymiş. Oysa sağlık çalışanları olarak artık tehdit, darp ve hakaretleri çalışma yaşantımızın sıradan nezaket unsurları olarak görmeye başladık. Bir nöbette birkaç yüz hasta bakan hekim öldürülmeden sağ salim evine gidiyorsa kendini çok şanslı olarak görmeye başladı. Özellikle acil servislerde son derece yetersiz ve olumsuz koşullarda takdir edilesi emekle çalışan hemşirelerin hak ettiği saygı azarlanarak ve küfredilerek gösteriliyor. Sağlık çalışanları kendilerine yapılan saldırılar karşısında davacı olmaya çekiniyor çünkü dışarıda saldırgan tarafından öldürülmekten korkuyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler