‘Müebbet verilsin’

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kalkan, Eskişehir’de düzenlenen Gezi eylemleri sırasında üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ı döverek öldüren polis Mevlüt Saldoğan’a “kasten yaralama” suçundan verilen 10 yıl 10 ay hapis cezasına itiraz etti.

Yayınlanma: 27.01.2015 - 02:43
Abone Ol google-news

Savcı, ayrıca fırıncı Ebubekir Harlar için de ceza verilmesini istedi. Savcı Kalkan mahkeme kararının mütaalasına aykırı olduğunu bildirdi. Savcının mütaalasında, Saldoğan hakkında “kasten
adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası isteniyordu.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Ali İsmail Korkmaz davasında 21 Ocak günü son kararını açıklamıştı. Polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut, kasten yaralama sebebiyle ölüme neden olmak suçundan cezalandırılmıştı. Saldoğan 10 yıl 10 ay, Akbulut ise 10 yıl hapis cezası almıştı. Diğer iki polis beraat ederken, davanın 4 sivil sanığı ise 3 yıl 4 ay ile 6 yıl 8 ay arası hapis cezası almıştı. Duruşma savcısı Mehmet Kalkan, dün bu kararlara karşı kısmen itiraz etti.

 

‘Süre tutum’ dilekçesi

Mahkemenin gerekçeli kararı açıklandıktan sonra itirazının ayrıca gerekçesini de sunacağını belirten savcı Kalkan, mahkemeye verdiği “süre tutum” dilekçesinde, “.. Mahkemeniz kararı; 26 Kasım 2014 tarihinde verdiğimiz esas hakkındaki mütalaamıza; kısmen uygun kısmen aykırı olarak verilmiş bulunduğundan temyiz etmek istiyoruz” dedi. Gerekçeli itiraz dilekçesi ise, daha sonra mahkeme aracılığıyla Yargıtay’a gönderilecek. Savcısının “mütaalama kısmen aykırı” dediği kısım, Mevlüt Saldoğan’la ilgili olan bölüm. Savcı Kalkan, 26 Kasım’daki davada verdiği mütaalada polis Mevlüt Saldoğan’a kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verilmesine itiraz etmişti. Mütaalada, polis Saldoğan’ın tekmelenerek yere düşürülen Ali İsmail’in göğsüne ve başına gelecek şekilde 3 tekme attığını, Korkmaz’ın buna bağlı olarak hayatını kaybettiğini söylemişti. Mütaalada diğer sanıklar hakkında ise mahkemenin verdiği karara uygun talepler vardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler