Haşim Kılıç’a özel 45 dakika

Cumhurbaşkanı; yasama, yürütme ve yargı erklerinin başındaki isimleri bir araya getirdi. Yemekli toplantıya sık sık hükümeti eleştiren Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ile Yargıtay Başkanı Alkan da katıldı. Kılıç’ın toplantıdan, Erdoğan’la yeni atanan bir Anayasa Mahkemesi üyesinin yemin törenini görüştükleri için 45 dakika geç çıkması dikkat çekti.

Yayınlanma: 29.01.2015 - 05:40
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama, yargı ve yürütme erklerinin temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda topladı. Erdoğan’ın, anayasadan kaynaklı, devlet kurumlarının bir arada uyum içinde çalışmasını sağlamak amacıyla yemekli toplantıyı düzenlediği değerlendiriliyor. Yemeğe,
Erdoğan ve hükümetin son dönemde sert dille eleştirdiği Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Yargıtay Başkanı Ali Alkan da katıldı. Yemekten, yeni atanan AYM üyesinin yemin töreni konusunda görüştükleri için diğer katılımcılardan 45 dakika daha geç çıkan Kılıç, hükümetle yaşadığı gerginliğin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine “Devlet yönetiminde gerginlik yok” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda verilen yemek, dün saat 12.30’da başladı. Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya, yasama yürütme ve yargı erklerinin liderleri katıldı. Bu kapsamda TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Serdar Özgüldür, Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanılığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da yemekli toplantıda hazır bulundu.

 

1.5 saat sürdü

Sarayda gerçekleşen erkler yemeği yaklaşık 1.5 saat sürdü. Bir süre önce yapılan anayasa seminerinde yürütmenin yargıya yönelik müdahalelerini sert eleştiren Ali Alkan ile bu sözler üzerine salonu terk eden Adalet Bakanı Bozdağ dünkü yemekte yan yana oturdu. Haşim Kılıç ise toplantı başında yapılan çekim sırasında Saray’ın tavanını inceledi. Yemekli toplantının, Cumhurbaşkanı’nın devlet kurumlarının uyum içinde çalışması yönündeki görevi çerçevesinde gerçekleştirildiği değerlendiriliyor.


 

Kılıç: Devlet önem kazanır

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Saray’daki yemekten 45 dakika geç çıktı. Çıkışta soruları yanıtlayan Kılıç, Danıştay’dan atanan yeni bir üyenin yemin tarihinin belirlenmesi için Erdoğan ile görüştüğünü söyledi. Kılıç, yeni üyenin pazartesi günü yemin etmesi konusunda mutabık
kaldıklarını söyledi. Kılıç yemeğe ilişkin sorulara, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül başlatmıştı. Yargı ile ilgili, genel ülke yönetimi ile ilgili konular konuşuldu. Farklı bir şey yok, ben de konuştum” dedi. Kılıç, “Hükümetle yaşadığınız gerginlik gündeme geldi mi” sorusuna “Devlet yönetiminde gerginlik yok. Herkes düşüncesini söyler. Bir noktadan sonra devletin geleceği önem kazanır” yanıtını verdi. Kılıç, “Aday olacak mısınız” sorusuna da “Onlar dışarıda yapılan spekülasyonlar. Şu anda öyle bir düşüncem yok” karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler