Polisleri sıraya dizen AKP’lilere para cezası, polise hapis

Hatay Dörtyol'da polislerin AKP'liler tarafından sıraya dizilip teşhis edilmesiyle ilgili davada skandal karar çıktı. Polisleri sıraya dizen AKP'liler küçük para cezaları alırken, tehdide maruz kalan ve sıraya dizilen polis memuru hapis cezası aldı.

Yayınlanma: 30.01.2015 - 09:28
Abone Ol google-news

Hatay’da 24 çevik kuvvet polisini sıraya dizen AKP Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu ile eski AKP Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun’a para cezası verildi.

Uzun’la tartışan polis memuru ise beş ay hapis cezası alırken, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İleri Haber’in haberine göre Dörtyol 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 11’inci ve karar duruşması 23 Ocak’ta görüldü.

Ömer Uzun’la tartışan polisi teşhis etmek için 24 çevik kuvveti sıraya dizen milletvekilinin oğlu İstemi Kağan Türkoğlu, ‘basit tehdit‘ nedeniyle toplam 50 günlük adli para cezası karşılığı olan 1000 TL adli para cezasına çarptırıldı. Türkoğlu’nun beş yıl da adli denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

Eski AKP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, polis Alper Atilla’ya yönelik hakaretten dolayı 25 günlük adli para cezasına karşılık olarak 500 TL adli para cezası aldı. Uzun da beş yıl adli denetim süresine tabi tutuldu.

Meğer polis tehdit etmiş!

Ömer Uzun tarafından mesleğinden men edilmekle tehdit edilen polis Alper Atilla’ya ise hapis cezası verildi. Mahkeme aslında Alper Atilla’nın Ömer Uzun’u tehdit ettiğine karar verip polisin beş ay hapsine ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Atilla’nın beş yıl adli denetim süresine tabi tutulacağı belirtildi.

‘Gerekirse senin üzerindeki üniformayı soydururum’

27 Temmuz 2012’de basına yansıyan görüntülerle ortaya çıkan olayda ihalesiz olarak Dörtyol İlçe Emniyet müdürlüğünün kantinini işleten dönemin AKP Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun, Alper Atilla’yla tost ve çay yapma konusunda bir tartışma yaşamıştı.

Uzun, Alper’e, “Sen bakma benim kantinci olduğuma. Ben AKP Gençlik Kolları Başkanıyım. Gerekirse senin üzerindeki üniformayı soydururum” sözlerini söylemiş, yaşadığı olayı Komiser Yardımcısı Murat Emer’e anlatan Alper ise daha sonra milletvekili oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’yla birlikte gelen Uzun’un sıradışı teşhis yöntemine maruz kalmıştı.

Teşhis görüntülerinde dönemin Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz’un da polislere “Küfür dahi edilse sesinizi çıkarmayacaksınız” talimatı duyuluyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler