Aynı plajda iki üniversite

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin, İztuzu Plajıyla ilgili son açıklamaları ihtiyatla karşılandı.

Yayınlanma: 30.01.2015 - 14:07
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu'nda yıllardan beri çalışmalarda bulunan Pamukkale Üniversitesi'ni yok sayarak, “Carettaları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğiz” twitterı şaşkınlık yarattı. İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu Sözcüsü Murat Demirci “ Bakanın açıklamaları olumlu buluyoruz. Ancak bazı konularda yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz” dedi.

Demirci "Bakan, ihalenin iptal edileceği belirtilmiş.Bu olumlu bir gelişme. Burada hiçbir ticari faaliyetin olmayacağı ifade edilmiş, bu da bizim için olumlu bir gelişme. Ticari faaliyet olmaması, caretta carettalar için son derece olumludur. Çünkü önceliğimiz ticari faaliyet değildir. Önceliğimizin doğa koruması olması gerektiğini her zaman belirttik. Buranın Muğla Üniversitesi'ne verileceği yönünde bir açıklaması olmuş. Burada zaten Pamukkale Üniversite'sinin yıllardan beri bir çalışması var. Bu durumda iki üniversitenin aynı kumsalda, aynı amaçla, aynı prensiplerle çalışması nasıl olacak yeni bir konu olarak önümüzde duruyor. Her durumda bilimsel çalışma tabii ki yerinde bir karar " dedi.

Güllüce'nin twitter yazılarında ve görsel medyadaki görüşlerinde belediyeye karşı yanlış bilgilendirildiğini de düşündüklerini belirten Demirci “Belediye zaten bakanlıkça orayı kiralamıştı. Kumsalda ne kadar şezlong olacağı, ne kadar sıklıkla konulacağı bakanlığın kararıyla oluyordu.25 yıldır bu plajlar, bakanlığın ve Çevre Koruma Müdürlüğü'nün denetiminde. Burada belediyeyi şezlonglar konusunda eleştirmek sanıyorum bakanın yanlış bilgilendirilmesinden doğuyor. Hiç şezlong olmaması da doğru değil. Çünkü insanları güneşin etkisinden korumak gerekiyor ki turizmde yaşasın. Turizmden geçimini sağlayan insanlarda yaşamlarını sürdürebilsin. Zaten bu konuda sıkı denetimlerde var".

Güllüce, Twitter'dan İztuzu için şu mesajı yazmıştı: "İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni aldığımız karar şu: İztuzu Plajı'nda hiçbir ticari faaliyet, şezlong, şemsiye olmayacak. Akademisyen ve gazeteciler ile bir araya geldik. Carettaları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğiz. Gerekli protokolü imzalayacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler