Balyoz Davası başladı

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Yayınlanma: 03.02.2015 - 11:30
Abone Ol google-news

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen davanın 4. duruşmasına aralarında MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu 92 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada sanıklar ve avukatlarının yoklaması yapıldıktan sonra geçtiğimiz celseye katılmayıp bu celse beyanda bulunan sanıklar emekli Kurmay Albay Çetin Can, emekli Albay Levent Çehreli ve emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın önceki savunmalarının geçerli olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi'nin "Hak ihlali" kararına" ve "yargılanmanın yenilenmesi"ne ilişkin karara bir diyeceği olmadıklarını belirtti.
 
"SEMİNERDE BU DEFTERE NOT ALDIM"

Duruşmada, adli emanetten getirilerek eski 1. Ordu Harekat Başkanı Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'ne ait olduğu belirtilen bir defter gösterildi. Defterin kendisine ait olup olmadığı sorulan Tanyeri, "Defter bana aittir. Defterdeki ve notlardaki çoğu el yazısı bana aittir ama içinde bana ait olmayan yazılar vardır. Bana ait olmayan yazıların bir kısmı Polis Kriminal Laboratuarınca belirlenmiştir. Defter Harekat Başkanlığında not almak için kullandığım defterdir " dedi.

Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam, "Nerede muhafaza ediyordunuz bunu" diye sordu. Bunun üzerine Tanyeri, "Seminerde bu deftere not aldım. Sonuç raporunu hazırlaması için proje subayına verdiğini ama defterin geri döndüğünü hatırlamıyorum. Proje subayının nerede sakladığını bilmiyorum ismi Tanju Poshor idi. O tarihte kendisi Kurmay Yüzbaşıydı" diye konuştu.

Bilirkişilerin kendilerine teslim edilen dijital deliller, bilirkişi raporları, bilimsel mütalaalar ve dilekçelere ilişkin raporlarını hazırlamak üzere 16 Şubat 2015'e kadar süre istediği belirtilen duruşma, dosyaya gelen evrakların okunmasıyla devam ediyor.

BALYOZ DAVASINDA SANIKLAR TALEPLERDE BULUNDU
 
*Emekli hakim Albay Ahmet Erdem,
"Hakan Büyük'ün ev aramasındaki görüntü kayıtlarının duruşmada da seyredilmesi gerekir. Çünkü seyredilecek kayıtlara göre güvenlik görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesi söz konusu olabilir. Arama sırasında suça konu flaş diskin bulunduğu çekmeceyi, aramayı yapan güvenlik görevlisi kapattıktan sonra başka bir güvenlik görevlisinin tekrar bakması yönündeki uyarı üzerine yeniden açıp baktığında bulmuştur"
 
*Emekli Koramiral Abdullah Can Erenoğlu,
"Mahkemenizce dosyaya celp edilen belgeler ve raporlar dikkate alınarak hepimizi beraat ettirmenizi ve bu komployu kuranları da sanık sandalyesine oturtmanızı talep ediyorum"
 
*Emekli Albay Erdem Ülgen,
"Şu anda gerçekten hayatımız tutuklu durumda. Ben bu gün özel bir şirkete gittiğimde istenen belgeler yüzünden çalışamıyorum. Bunu biz ne kadar daha yaşayacağız. Bizler Türk halkı nezdinde beraat ettik"
 
Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davası'yla ilgili verdiği "Hak ihlali" kararının ardından aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 236 tutuksuz sanıklı davada dosyaya giren evrakların okunmasının ardından sanıklar taleplerde bulundu.
 
"UYARI ÜZERİNE YENİDEN AÇIP BAKTIĞINDA BULMUŞTUR"
Emekli hakim Albay Ahmet Erdem, Hakan Büyük'ün ev aramasındaki görüntü kayıtlarının duruşmada da seyredilmesini istediğini belirterek, "Çünkü seyredilecek kayıtlara göre güvenlik görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesi söz konusu olabilir. Arama sırasında suça konu flaş diskin bulunduğu çekmeceyi, aramayı yapan güvenlik görevlisi kapattıktan sonra başka bir güvenlik görevlisinin tekrar bakması yönündeki uyarı üzerine yeniden açıp baktığında bulmuştur. Bu nedenle bu görüntülerin duruşmada izlenmesini talep ediyoruz" dedi.
 
"BU KOMPLOYU KURANLARI SANIK SANDALYESİNE OTURTMANIZI TALEP EDİYORUM"
Emekli Koramiral Abdullah Can Erenoğlu, yargılamanın derhal sonlandırılması gerektiğini ifade ederek, "Mahkemenizce dosyaya celp edilen belgeler ve raporlar dikkate alınarak hepimizi beraat ettirmenizi ve bu komployu kuranları da sanık sandalyesine oturtmanızı talep ediyorum" diye konuştu.
 
"BİZLER TÜRK HALKI NEZDİNDE BERAAT ETTİK"
Emekli Albay Erdem Ülgen de, "Şu anda gerçekten hayatımız tutuklu durumda. Ben bu gün özel bir şirkete gittiğimde istenen belgeler yüzünden çalışamıyorum. Bunu biz ne kadar daha yaşayacağız. Bizler Türk halkı nezdinde beraat ettik" şeklinde konuştu. Emekli Kurmay Albay Hanifi Yıldırım ise seçilme hakkını kullanmak istediğini ifade ederek, davanın bir an önce sonlandırılmasını talep etti.
Mahkeme heyeti, talepleri karara bağlamak üzere duruşmaya ara verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler