Son mesai gününde iş cinayetine kurban gitti

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde maden ocağında çalışan 51 yaşındaki Mehmet Ali Taşgın, 200 kiloluk kaya parçasının altında kalarak yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk babası Taşgın'ın emekliliğe hak kazandığı ve kazanın son mesai gününde meydana geldiği öğrenildi.

Yayınlanma: 07.02.2015 - 17:10
Abone Ol google-news


Olay, saat 02.00 sıralarında Fethiye'ye bağlı Karacaören Mahallesi'ndeki Dayhal Madencilik şirketine ait krom madeni ocağında meydana geldi. Gece vardiyası için 450 metre uzunluğundaki ocağa giren 4 maden işçisi, 2'şerli gruba ayrılarak çalışmaya başladı. Ocağın 200'üncü metresinde 25 metre derinlikte çalışan Mehmet Ali Taşgın, yerden bir şey almak için eğildiği sırada bilinmeyen bir nedenle galerinin içinden kopan yaklaşık 200 kiloluk kaya parçasının altında kaldı. Vücudunun üst kısmı kayanın altında kalan Mehmet Ali Taşgın, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından ocaktan çıkan diğer işçiler durumu firma yetkililerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Mehmet Ali Taşgın'ın cesedi saat 07.30 sıralarında jandarma ve işçiler tarafından ocaktan çıkarıldı. Yapılan ön otopsinin ardından maden işçisinin cesedi Muğla Adil Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Mehmet Ali Taşgın'ın emekli olacağı belirtilirken, olay Dalaman İlçesi'ne bağlı Elcik Mahallesi'nde oturan ailesini yasa boğdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler