"Erkek olmaktan utanıyorum" pankartı açtı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde de Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepkiler dinmedi. Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye yaklaşık 100 kişi Atatürk Anıtı önünde toplanarak, Özgecan Aslan’ın katillerine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 15.02.2015 - 23:39
Abone Ol google-news

Kalabalık, Özgecan Aslan için 5 dakikalık saygı duruşunda bulunurken, 'Erkek olmaktan utanıyorum' pankartı taşıyan bir erkeğin yüzünü kapatması ise dikkat çekti.

Saygı duruşu ardından sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği Sekreteri Deniz Gülseven, kadın cinayetlerinin cezasız bırakılmaması için mücadele eden tüm kadınların bu davanın da takipçisi olacağını söyledi. Adalet Bakanlığı verilerine göre, cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısında sanıkların beraat ettiğini iddia eden Gülseven, şöyle dedi:

"Geçen sene öldürülen kadın sayısı, Emniyet verilerine göre 133 olmasına rağmen gazete haberlerine göre 241'dir. Türkiye'de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmektedir. Açılan davalarda tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulanmaktadır. Katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallayarak rahatça sokaklarda dolaşırken kadınların kıyafetlerinden çocuk sayısına kadar her şeyi tartışılırken kadın katliamları hükümetin gündemi olmamaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler