Dikkat! Sibirya karı kapıdan girdi

Meteoroloji yeni hava durumu raporlarını açıkladı. Sibirya kökenli yeni soğuk hava dalgasu yurda giriş yaptı. Peki İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Afyon ve Kastamonu'da hava nasıl olacak?

Yayınlanma: 16.02.2015 - 10:03
Abone Ol google-news

Yeni haftayla birlikte soğuk ve karlı hava yurda dönüyor. Son hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklıkğı 6 ila10 derece birden düşecek. İstanbul'da salı gününden itibaren sıcaklıklar hissedilir derece düşecek ve yer yer kar yağışı görülebilir. Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Peki yeni haftada İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, ve Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

KAR TEKRAR GELİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimler ve Doğu Anadolu' nun güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada soğuk ve yağışlı havanın Sibirya kökenli olduğu belirtilerek "Yurdumuzun; yarından itibaren Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın; Güney ve Kıyı Ege ile Van ve Hakkari dışında kalan ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde de kar şeklinde olması tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

"HAVA SICAKLIKLARI 6-10 DERECE AZALACAK"

Meteoroloji, yağışlı sistemin cuma günü yurdu terk edeceğini kaydederek "Yağışlı sistemin; cuma günü doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarının; Salı gününden itibaren ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın akşam saatlerinden itibaren hızını artırarak, Salı ve Çarşamba günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu hafta beklenilen kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları ile hissedilir derecede azalacak hava sıcaklığına karşı ilgilileri ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" açıklamasında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca soğuk ve yağışlı hava nedeni ile buzlanma, don olayı, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Türkiye, yeni haftaya birlikte soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

SALI GÜNÜ SICAKKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Salı gününden itibaren sıcaklıklar tüm yurtta düşecek, Ege ve Batı Akdeniz dışındaki bölgelerde kar ve yağmur görülecek.

Soğuk ve yağışın Perşembe günü etkisini kaybetmesi, en düşük sıcaklıkların ise Çarşamba günü ölçülmesi bekleniyor.

Önümüzdeki hafta beklenen hava durumu şöyle:

16 Şubat Pazartesi: Güney Ege kıyıları açık, diğer bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar, Doğu ve İç Anadolu'da kar, diğer bölgelerde yağmur şeklinde olacak.

17-18-19 Şubat Salı-Çarşamba-Perşembe: Ege ve Akdeniz çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu yağmurlu geçecek. Diğer tüm bölgeler kar yağışlı.

KOCAELİ'YE KAR UYARISI!

Gölcük ilçesinde 10 gün önce etkili olan aşırı kar ve sağanak sonrasında toprak kayması meydana gelen Mamuriye Mahallesi'nde, inceleme başlatıldı.

İnceleme kapsamında Kocaeli Valiliğine bağlı ekipler, mahallede zemin etüdü ve toprak analizini yapmak üzere görevlendirildi.

Mahalle Muhtarı Kenan Salman, AA muhabirine, toprak kaymasından dolayı mahalledeki evlerden herhangi bir tahliye yapılmadığını söyledi.

Mahallede tehlike arz eden bir durum olmadığını ifade eden Salman, "Zaten köyümüzün kuruluşundan beri sürekli kaymalar yaşanıyor. Bu yıl kar ve yağmur artınca bu kez mahalledeki kayma da arttı. Bunun için valilik tarafından gereken tüm önlemler alındı. Topraktan analiz yapılmak üzere numune alındı. Burada gereken çalışmalar yapılacaktır. Eskiden yine toprak kaymasından dolayı camimiz yıkılmıştı. Köylü olarak camimizi yeniledik" diye konuştu.

KASTAMONU'DA KÖY YOLLARI KAPANDI!

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 103 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel idaresi Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, ilçelerden Ağlı, Seydiler ve Tosya'da birer, Azdavay'da 11, Bozkurt ve Çatalzeytin'de sekizer, Cide'de 5, Araç, Daday ve Şenpazar'da altışar, Doğanyurt'ta 14, İhsangazi ve Pınarbaşı'nda ikişer, İnebolu'da 28 ve Küre'de 4 olmak üzere 103 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Dünden itibaren 115 köy yolunun ulaşıma açıldığı, karla mücadelenin aralıksız sürdürüldüğü öğrenildi.

DOĞU'DA SİBİRYA SOĞUKLARI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 21 dereceyle Ardahan ve Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede, havanın az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgar değişik yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 21, Ağrı'da 17, Erzurum'da 16, Erzincan ve Bitlis'te 7, Muş ve Hakkari'de 5, Van'da 4, Iğdır'da 1 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 7, Erzincan'da 5, Van'da 4, Hakkari ve Muş'ta 3, Bitlis'te sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 9, Erzurum, Ağrı ve Kars'ta 3 derece olacağı tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler