TTK'da maden kuyusu modernize edilecek

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü Servis Kuyusu'nun ihraç vinci, elektronik kontrol sistemleri ihaleyle modernizasyonu yapılacak.

Yayınlanma: 16.02.2015 - 11:05
Abone Ol google-news

Eksi 400 kodu seviyesinde insan ve malzeme nakli için inset (kuyunun herhangi bir yerinden yapılan galeri girişi) bulunan kuyunun modernizasyonu kapsamında imalat, montaj, test, devreye alma ve eğitim hizmetlerine yönelik yapılacak ihaleye ilişkin teklifler, 4 Mart'a kadar kabul edilecek.

Şartnameye göre, kuyu sinyalizasyon sisteminde kullanılan teçhizat, ihraç kulesinden ve kuyu içerisinden sızan sulardan etkilenmeyecek özellikte olacak.

İnsan naklinde gerekli güvenlik şartları sağlanacak, yeraltındaki katlarda haberleşme için bağımsız bir telefon sistemi kurulacak.

Personel ihracında kafesin maksimum hız saniyede 4 metre, malzeme ihracında ise saniyede 8 metre olacak. Vinç yarı otomatik, manuel ve bakım modunda çalışma sistemleri özelliklerini taşıyacak.

TTK'daki servis kuyuları, yerin metrelerce altındaki kömür ocaklarına madencilerin ulaşımı ile çeşitli malzemelerin taşınması gibi hizmetlerde kullanılıyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler