İstanbul'da kar esareti... Kar kalınlığı 60 cm

Sibirya soğukları Türkiye'yi etkisi altına aldı... İstanbul'da kar nedeniyle 841 trafik kazası meydana geldi. Çatalca'da kar kalınlığı 60 cm'yi buldu. THY seferleri iptal edildi.. Metrobüs seferleri durdu. İstanbul dahil bazı illerde de eğitime ara verildi.

Yayınlanma: 18.02.2015 - 08:50
Abone Ol google-news

 

İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gece boyunca aralıklarla devam etti. Belediye ekipleri ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Metrobüs seferleri çift yönlü durdu

Hava ve kara trafiği felç..İşte iptal edilen seferler

Metrobüsler yolda kaldı

TEM'de zincirleme kaza

TIR'lar yolda kaldı TEM trafiğe kapandı

İstanbul'da kar esareti... Kar kalınlığı 60 cm- fotoğraflar

KAR NEDENİYLE OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLLER

FSM'de 12 araç birbirine girdi

İDO ve BUDO bazı seferlerini iptal etti

İstanbul’da etkili olan kar yağışı gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışı zaman zaman etkisini artırdı. Özellikle TEM Otoyolu’nda trafik akışı güçlükle sağlandı. Belediye ekipleri de yolları açık tutmak için gece boyu çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, ana arterlerde kar küremesi ve tuzlama yaptı. Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'DEN KAR UYARISI
 
İstanbul Valiliği sürücüleri uyardı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Meteoroloji yetkilerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar etkili olması beklenmektedir. Trafikte yaşanan aksaklıkların önüne geçilebilmesi amacıyla başta TIR ve kamyonlar olmak üzere zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecektir. Ayrıca, kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilememesi amacıyla vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri, don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınmaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem arz etmektedir."

THY UÇAĞI KARA SAPLANDI

Beyrut-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na inişinin ardından taksi yolundan çıkarak toprağa saplandı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Beyrut -İstanbul seferini yapan TC-JSE kuyruk tescilli Airbus A321 tipi Kızılırmak adlı yolcu uçağının, saat 05.05'de Atatürk Havalimanı'na inişi gerçekleşti. Bu sırada park yerine gitmek için taksi yoluna giren uçak yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taksi yolundan çıkarak uçağın ön dikmesi toprak zeminde kara saplandı. Kaza sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

THY uçağının toprak zemine çıkmasının ardından Atatürk Havalimanı'na tüm iniş ve kalkışlar durduruldu. İstanbul'a gelen uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. Olay anında görevde olan DHMİ Kriz masası ekipleri itfaiye ve ambulanslarla uçağın çıktığı yere gelerek anında müdahale ettiler. Yolcular yaklaşık 1 saat uçağın içinde beklerken, uçağa gelen yetkililer yolcuları kapılardan tahliye edilerek dış hatlar terminaline getirildi. Uçak yapılan çalışma sonunu saat 07.00 sıralarında saplandığı yerden kurtarılarak THY Teknik Hangarı'nın önüne getirildi. Ancak bu süre içinde bagaj kapıları donan uçağın bagajlarını gelmesi iki saatlik süreyi aldı. Çalışmaların ardından Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar normale döndü.

Çoğunluğu Beyrut üzerinden Türkiye gelen Suriyeli olan yolcular uçak indikten sonra uçağın saplandığı anda bir panik yaşamadıklarını, kaptan pilotun yaptığı anonslarla kendilerini bilgilendirdiğini belitti. Yolculardan Suriyeli Afrah Henawe, özellikle kaptan pilota teşekkür ederek, "Kaptanımıza şükran. Yaptığı anonsla bizi bilgilendirdi. Çok sakin şekilde indik. Uçak içinde hiç panik olmadı" dedi.

Beyrut'ta yaşayan Victoria Mastrenko ve Glep Zelgin, çok güzel bir inişten sonra yaşadıklarının önemi olmadığını belirterek, "Bunlar normal. Dünyanın her yerinde oluyor" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda Tüm seferler iptal

THY'NİN 168 SEFERİ İPTAL

THY, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 17-18 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan 117 iç ve dış hat seferini iptal etmesinin ardından, 19 Şubat Perşembe günü yapılacak bazı seferlerini de iptal ettiğini duyurdu. İptal edilen sefer sayısı 168 olarak duyuruldu.

THY, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yolculardan seyahatleri öncesinde uçuşları ile ilgili son durumu internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kontrol etmelerini istedi.

İBB, İSTANBUL'DAKİ KAR KALINLIĞINI AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, saat 17.20 itibariyle kentteki kar durumunun bilançosunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının tipi şeklinde TEM Otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ettiğini duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı tipi şeklinde TEM Otoyolu Mahmutbey-Hadımköy arasında şiddetli olarak devam ediyor. Rampalarda kalan üç TIR trafiğin durmasına neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları'nın kontrolündeki bölgeye takviye ekipler sevk etti. Bölgede çok sayıda TIR'ın bulunmasından dolayı uzun araç kuyrukları oluştu. Yol Bakım Daire Başkanlığı 5 büyük vinç, 3 çekici, 4 kürüme aracı, İtfaiye de Hızır Güç kurtarma araçlarıyla bölgede çalışmaya başladı. Araçlar bariyerler kesilerek ters yönlerden TIR'ların kaldığı bölgeye yönlendirildi.

Tipi nedeniyle kapanan yolda sürücüler ve vatandaşlara sıcak çorba, çay ve kumanya dağıtılıyor.

ÇATALCA'DA KAR KALINLIĞI 60 SANTİMİ BULDU

Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, saat 17.20 itibariyle kentteki kar kalınlıkları şöyle:

Çatalca'nın köyleri, Binkılıç, Aydos: 40- 60 cm

Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü, Hadımköy, Selimpaşa, Başakşehir, Beylikdüzü, Arnavutköy, Uğur Mumcu: 35- 44 cm

Çavuşbaşı, Maltepe, Beykoz, Sancaktepe, Polenezköy: 27-33 cm

Çekmeköy, Ümraniye, Maslak, Göktürk, Kemerburgaz: 18-24 cm

Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar:15-22 cm

Caddebostan, Suadiye, Bakırköy, Florya: 8-12 cm

METEOROLOJİ'DEN BUZLANMA VE DON UYARISI

Batı Akdeniz'de sahilde hafif, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, iç kesimler aralıklı hafif kar yağışlı geçecek. Hava sıcaklıkları 4 ila 6 derece azalacak. En yüksek hava sıcaklıkları Antalya'da 12, Burdur'da sıfır, Isparta'da sıfırın altında 2, Muğla'da 5 derece olacak.

Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Sahilde hafif, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor.

Denizlerde ise rüzgar kuzeybatıdan fırtına şeklinde 6 ila 8 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliğinin 4 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK UYARISI

Meteoroloji'den yağışların devam edeceği uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Batı Anadolu'da halen görülmekte olan kar yağışının bu geceden itibaren etkisini arttırarak Perşembe günü Kütahya, Isparta, Afyonkarahisar ile Eskişehir ve Konya'nın batısında kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yoğun olacağı tahmin edildiğini açıkladı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün bölgede yağmur şeklinde görülen yağışın yarın kuvvetini artırarak Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağmur ve yükseklerinde karla karışık yağmur, Elazığ, Bingöl, Tunceli çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği, Cuma günü Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler