Yargı mensuplarına aile boyu lüks konut

Usulsüz dinleme soruşturmalarını yürüten savcılardan Okan Özsoy ile hâkim eşinin Emlak Konut’un satışa çıkardığı Başakşehir’deki 1.1 milyon liralık 2 konutun talihlisi olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 21:37
Abone Ol google-news

Başakşehir’deki Ayazma Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projesindeki lüks konutlarla ilgili talihliler listesinde, usulsüz dinleme soruşturmalarını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy ve hâkim eşi Hülya Özsoy da yer aldı. İkiliye çıkan evlerin maliyeti ise 1 milyon TL 169 bin TL. Özsoy çiftine yapılan indirimin toplamı yaklaşık 200 bin TL’yi buldu.

Emlak Konut GYO’nun Başakşehir’deki kuralı satış olarak tanıttığı 1236 haneli projede 750 konut Adalet Bakanlığı’na ayrılmıştı. Bakanlığa ayrılan konutların ise çoğunluğunun 2014 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinde hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu üyesi
hâkim ve savcılara yüksek indirim oranlarında satıldığı ortaya çıkmıştı. Ev sahibi olan hâkim ve savcıların Müdürlüğü’nde Fethullah Gülen cemaatine yakın isimleri hedef alan 22 Temmuz soruşturması savcısı Okan Özsoy ile hâkim eşi Hülya Özsoy da yer alıyor. Hülya Özsoy’un ev için ödeyeceği rakam 595 bin TL iken, eşi Okan Özsoy’un ödeyeceği rakam ise 574 bin TL.

Proje kapsamında ev sahibi olan hak sahiplerinin 50 ile 100 bin TL arasında değişen rakamlarda kâr paylarıyla bu haklarını emlakçılara devrettiği iddia edildi.

 

SALİHOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu dün gazetemizde “Yargıda tartışılan konut satışı” başlığıyla yayımlanan haberle ilgili yaptığı basın açıklamasında “haberin içeriğinde 17-25 Aralık soruşturmasından bahsedilerek kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu” söyledi. Salihoğlu’nun gazetemize gönderdiği 4 maddelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

- Tüm hakim ve savcılara 21 Ocak 2015 tarihli mesaj ile Emlak Konut Ayazma Konutları Projesi duyurusu yapılmış ve istenilen belgeler belirtilmiştir.

- Türkiye genelinde 709 hakim/savcı meslektaşımız başvuruda bulunmuş. Kura neticesi belirlenenlerden 600 hakim ve savcı peyinat olan farklı miktarlardaki ilk ödemeleri yaptıkları anlaşılmıştır.

- Ayazma Konutları Projesi’ndeki 2+1 daireye müracaatımın kabul edilmesi üzerine, tarafımdan
da Denizbank Adliye Sarayı Şubesi’nden 24 ayda geri ödenmek üzere, aylık 2 bin 399 TL taksit ile toplam 50 bin TL kredi alınmıştır. İlk taksit 26 Şubat 2015 tarihinde ödenecektir.

- Ön satış sözleşmesi ile aldığım evin toplam fiyatı 491 bin TL’dir. 50 bin peşinat ödendikten sonra 441 bin tl borcum kalmıştır. Bu borç 22 Ocak 2018 tarihinden itibaren 22 Aralık 2027 tarihine kadar, ayda 2 bin 817 TL taksitle ödenecektir. Üstelik her 6 ayda bir ÜFE (Üretici fiyat endeksi)+TÜFE (Tüketici fiyat endeksi)/2 oranında kalan borca ilave ödeme yapılacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler