A+ A-

Domates 90 gün bozulmayacak!

2012 yılında Manisa Akhisar'da dört genç girişimci tarafından kurulan şirketin sunduğu "Uzun Raf Ömürlü, Doğal Yarı Kuru Domates" proje önerisi kabul edildi. TÜBİTAK'ın 300 bin TL destekte bulunacağı proje ile domatesin ömrünün 90 güne kadar artırılması hedefleniyor.
Yayınlanma tarihi: 24 Şubat 2015 Salı, 11:54

[Haber görseli]

TÜBİTAK-TEYDEB’e sunulan 'Uzun Raf Ömürlü, Doğal Yarı Kuru Domates' proje önerisi kabul edildi. Pastorize edilmeden ve koruyucu kullanmadan kuru domatesin raf ömrünü 90 güne çıkaracak projenin Ar-Ge faaliyetleri için TÜBİTAK-TEYDEB, firmaya 300 bin TL destekte bulunacak.
 
2012 yılında Manisa Akhisar'da dört genç girişimci tarafından kurulan şirket, pastorize edilmeden ve koruyucu kullanmadan üretilecek yarı kuru domatesin raf ömrünü 90 güne çıkartarak Avrupa piyasasında İtalyan ve Fransızların egemenliğini kırmayı hedefliyor.

Eko Food Kurucu Ortağı Aşkın Güzel, yurt dışından doğal ve koruyucusuz gıda ürünlerine talebin son yıllarda zirveye ulaştığını söyledi.  Bu yıl en büyük hedeflerinin projeyi sonuçlandırarak ürünün ticarileşmesini sağlamak olduğunu belirten Güzel, “Bugüne kadar Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası'na projelerini onaylatarak ek finansman yarattık. Firmamızın bu noktaya gelmesinde güçlü ARGE'lerinin yatıyor. Pastorize edilmeden ve koruyucu kullanmadan üretilecek yarı kuru domatesin raf ömrünü doksan güne çıkarmayı hedefliyoruz. Tarladan aldığımız domatesi değer katarak, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya satmayı hedefliyoruz” dedi.  Eko Food’un 2012 yılında 1 milyon TL’lik sermaye ile kurulduğunu aktaran Güzel “Aynı yıl ilk ihracatımızı da gerçekleştirdik, 2014 sonunda itibariyle Avustralya ve Japonya olmak üzere 10 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu yıl hedefimiz ihracatımızı ve ciromuzu 2 katına çıkarmak” diye konuştu.

Comment disclaimer

Etiketler:

pastorize, eko, domates, food, raf, arge

En Çok...

okunanlar

yorumlananlar

beğenilenler