Eşine kızıp bebeğini yastıkla boğdu.. Son sözleri kan dondurdu

Küçükçekmece’de geçimsizlik nedeniyle kocasıyla tartıştıktan sonra 8 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldüren tutuklu sanık Elif Gül, müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Yayınlanma: 25.02.2015 - 12:09
Abone Ol google-news

Küçükçekmece’de 29 Nisan 2012 tarihinde 8 aylık bebeğini öldüren Elif Gül’ün yargılandığı dava karara bağlandı. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında söz sözü sorulan Elif Gül (26), evlenmeden önce sinir hastalığı tedavisi gördüğünü ve istemediği bir evlilik yaptığını dile getirdi. Eşinin kendisini aldattığını, anti depresif ilaç kullandığını savunan Elif Gül, olaydan 2 gün önce eşiyle tartıştığını, ancak çocuk yüzünden evden ayrılamadığını savundu.


SON SÖZLERİ SORULDU

Olay günü sinir ilaçları kullandığını belirten sanık Elif Gül, olay günü evden ayrılmayı planladığını, kapının kilitli olduğunu, anahtarı da bulamadığı için evi terk etmediğini belirterek, "Eşimin odasına gittim, amacım ona zarar vermekti. Ancak yapmadım geri döndüm. Bu sırada çocuk ağladı, odasına girdim ve gerisini tam olarak hatırlamıyorum. Sadece çocuğun ayakları bana çarpınca ne yaptığımı fark ettim ve bu olayın üzerine evdekilerin bana zarar vereceğini düşündüğüm için karakola gittim. Bana çocuğun hastaneye kaldırıldığı söylendi, sonrasında da çocuğun öldürüldüğü bildirildi. Bu olayda kastım olmadığını, gerçekten bunu yapmak istemediğimi anlamanızı istiyorum" dedi. Elif Gül’ün son sözünden sonra kararını açıklayan mahkeme, 8 aylık bebeği Zeynep Nisa Gül’ü ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın olaydan sonraki hali, yargılama aşamasındaki tutum ve davranışları, olayın geleceği üzerindeki etkisine dikkat çeken mahkeme, cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Elif Gül’ün eşi İsmail Gül (36) ile olan evliliğinden 21 Ocak 2012 tarihinde dünyaya gelen kızı Zeynep Nisa Gül’ü 29 Eylül 2012 tarihinde öldürdüğü belirtildi. İddianamede, eşi ile geçimsizlik nedeniyle tartışan Elif Gül’ün, kızı Zeynep Nisa Gül’ün yüzüne yastık bastırarak boğulmasına neden olduğu ifade edilerek, "Çocuğa yada beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak kişiyi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler