Erdoğan'dan Başçı'ya: Başka yere bağımlılığın mı var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştirdi ve Erdem Başçı'yı hedef alarak "Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var?" dedi.

Yayınlanma: 25.02.2015 - 16:50
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESKOMB Heyeti'nin kabulünde yaptığı konuşmada Merkez Bankasının faiz politikasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün Merkez Bankası lütfetti. Politika faizinde ve faiz koridorunda çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Yıl boyunca yapılan indirimlerin hepsini topluyorsunuz 2,5 puan ediyor. Halbuki geçtiğimiz yıl Ocak ayında bir kalemde 5,5 puanlık artış yapılmıştı. Hala Ocak ayındaki artışın yarısı kadar indirim yapılmış değil. Faiz artırımına konu bu şartlar ortadan kalktı. Ama artan faiz hala yerinde duruyor. Böyle şey olur mu?

Erdoğan'dan Başçı'ya: Başka bir yerlere bağımlılığın mı var - VİDEO ?

Erdoğan: Varsın onlar inadına dekolte inadına mini etek desinler

Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına bir sözümüz yok. Ayrı bir konu. Ama nereye kadar yok ? Ülkenin ve milletin menfaatlerini koruduğu yere yok. Bu konuda bir yanlış gördüğümüz, eksik gördüğümüz zaman sözümüzü söylemekten asla çekinmeyiz. Bununda bilinmesi lazım. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bize karşı bir bağımsızlım mücadelesi veriyorsun da başka yerlere karşı bağımlılığın mı var? Bunu söyle. Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor. Mevcut faiz oranları Türkiye'nin ekonomideki gerçeğine uygun değildir. Güya riskleri azaltmak için uyguladıkları faiz politikasının kendisi bir risk haline dönüşmüştür. Bunu bilmeleri lazım. Esnafımızın, üreticimizin hakkını korumak benim en başta gelen görevimdir. Bu konunu takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler