Okul mutfağında patlama: 7 öğrenci yaralı

MUĞLA Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, uygulama oteli bölümündeki mutfakta bugün sanayi tipi mutfak tüpünden sızan gazın sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 7 öğrenci, yaralandı.

Yayınlanma: 26.02.2015 - 11:50
Abone Ol google-news


Okulun mutfak bölünün camları kırılıp, maddi hasar meydana gelirken, tüplerin bahçede olması olası daha büyük faciayı önledi.
Okul mutfağında patlama: 7 öğrenci yaralı - VİDEO 

Muğla'nın Merkez İlçesi Menteşe Cumhuriyet Meydanı'ndaki ismi bir süre önce Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Muğla Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin uygulama oteli bölümündeki mutfakta, bugün saat 10.00 sıralarında, sanayi tipi mutfak tüpünün hortumundan sızan gazın sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sonucu mutfağın camları kırılırken, ortalık savaş alanına döndü. Bu sırada mutfakta bulunan 7 öğrenci, kırılan camların sıçraması sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Büyük panik yaşanırken, olay yerine itfaiye ve 112 Acil servis ekipleri sevkedildi. Yaralı öğrenciler, ambulanslarla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralı öğrencilerin durumlarının iyi olduğu hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Vali Yardımcı Fethi Özdemir, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üğe de okula gelerek bilgi aldı.

Daha sonra hastaneye geçen Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve beraberindekiler öğrencileri ziyaret edip, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Vali Yardımcısı Özdemir, yaralı öğrencilerin durumlarının iyi olduğunu belirtip, "Doktorlarından bilgi aldık. Şu an itibariyle olayla ilgili soruşturma başlatmış durumdayız. Bu konuda kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler