Doğumda unutulan sargı bezine suç duyurusu

Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 4 ay önce sezaryenle 7'nci çocuğunu dünyaya getiren 40 yaşındaki Derya Örsdemir'in karnında sargı bezi unutuldu.

Yayınlanma: 03.03.2015 - 11:55
Abone Ol google-news

Ameliyatla sargı bezi karnından çıkarılan Derya Örsdemir'in eşi 47 yaşındaki işçi Abdullah Örsdemir, doğum yaptıran Dr. F.Ç. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

3 Kasım 2014'te doğum sancıları başlayan Derya Örsdemir, eşi tarafından götürüldüğü Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan sezaryenle bir kız bebek dünyaya getirdi. Taburcu olan 7 çocuk annesi Örsdemir, iddiaya göre bir süre sonra rahatsızlandı.

'BEZ, BAĞIRSAĞINI ÇÜRÜTMÜŞ'

Eşini doğum yaptığı hastaneye götüren Abdullah Örsdemir, yapılan kontrollerde safra kesesinde taş bulunduğu belirtilerek sevkedildiği yan binadaki Devlet Hastanesi'nde safra kesesinin alındığını söyledi. Buna rağmen eşinin rahatsızlığının devam ettiğini ifade eden Örsdemir, "Tekrar götürdüğümüzde tomografiye yönlendirdiler. Tomografi sonuncunda içinde bir kitle olduğu saptandı. Ben de aynı hastanede ameliyat olmaması için özel bir hastanede ameliyat ettirdim. İçinden büyük bir çapta bezin çıktığını görünce şok oldum. Sargı bezi 4 ay kaldığı için bağırsaklarında çürümeye neden olmuş. Eşimin bağırsaklarından bir bölümü kesilip alınmış. Bundan kalıcı hasar meydana gelirmiş. Safra kesesi ameliyatının gerekli olup olmadığının da araştırılmasını istiyorum. Doğumu yaptıran Dr. F.Ç. hakkında da savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum."

Osmaniye Kamu hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce sezaryanla doğum yaptıran Dr. F.Ç. ve hakkında idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler