'Bana as kendini kurtul dediler'

Antalya L tipi Cezaevi’ndeki genç mahkûm, başka bir mahkûmun tecavüzüne uğradı. Tecavüzü cezaevi yönetimine anlattı, dayak yedi.

Yayınlanma: 04.03.2015 - 06:26
Abone Ol google-news

Türkiye İnsan Hakları Kurumu (TİHK), İnsan Hakları Derneği’nin başvurusuyla, Antalya L Tipi Cezaevi’nde banyoda tecavüze uğradığını belirten genç S.Ö. ve tecavüzle suçlanan 40 yaşındaki Z.Y. ile yüz yüze görüştü. TİHK tarafından hazırlanan rapora göre, S.Ö. tecavüzü anlattığı cezaevi yetkililerinin kendisini dövdüğünü söyledi, “Başefendi, dedi. İntihara teşebbüs ettim...” dedi.

 

‘Banyoda tecavüz etti’

TİHK heyetinin görüştüğü S.Ö., aynı cezaevinde kalan Z.Y’nin kendisine “banyoda” tecavüz ettiğini belirterek “Tecavüz etmek istediği zaman çok iyi davranıyordu, çok korktum, ben de hatalıyım, karşı koymalıydım. Daha cahildim. Ben de bu işin kötü olduğunu bilmiyordum, şimdi biliyorum” dedi. Z.Y’nin diğerlerinin aşağı inmesini yasakladığını belirten S.Ö., bir kere sesini çıkarmaya çalıştığını, ancak insanların yine dayak yediğini düşündüğü için gelmediğini anlattı. S.Ö., olayı bildirdikten iki gün sonra doktora götürüldüğünü söyled

Cezaevi yönetimine ilişkin de dikkat çekici iddialarda bulunan S.Ö, kendisinin revire atıldığını, hasta koğuşu olduğu için sigara verilmediğini, “Kendini as kurtul” denildiğini kaydetti. S.Ö. şunları söyledi.

“Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazıyordum, sevkimi istiyordum. Ancak işleme koymuyorlardı. Savcılığa yazdım. İsteğim dışında birçok kez koğuşumu değiştirdiler. Eski koğuşuma gitmek istiyordum, ancak beni başka koğuşa veriyorlardı. Tecavüzü savcıya anlattım, inanmadı. Tecavüz olayını şikâyet ettiğim için idare beni dövdü. Y. İsimli Başefendi de orada hakaret etti. Raporlarda istismarın görünmemesi ilginç. Acaba idare mi örtbas ediyor? Ben müdür ve savcıyı hiç görmedim. Savcı idareyi savunuyordu. Ben olayı açıkladıktan önce idareye bir dilekçe vermedim. Olayı açıkladıktan sonra infazda bana dilekçe yazdırdılar. Onlar söylediler ben yazdım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler