İşte üç yeni bakan

7 Haziran seçimleri nedeniyle anayasa gereği Adalet, Ulaştırma ve İçişleri bakanları değişiyor...

Yayınlanma: 04.03.2015 - 10:28
Abone Ol google-news

İktidarı kurtardı

İktidarı kurtardı HES destekçisi Hazine kökenli Adalet Bakanlığı koltuğuna oturacak olan Müsteşar Kenan İpek, 17 Aralık operasyonu sonrası hükümeti kurtaran “gizli kahraman” olarak kabul ediliyor. MİT-TIR, İzmir Liman, 17-25 Aralık soruşturmalarında ilgili başsavcıları arayarak operasyonların durdurulmasını isteyen Kenan İpek, 17 Aralık itibarıyla “cemaatin yargıda pasifize edilmesi” çalışmalarını bizzat organize etti. Milliyetçi görüşleriyle bilinen Kenan İpek, ekim ayındaki HSYK seçimlerini Yargıda Birlik Platformu’nun kazanmasında önemli bir rol üstlendi. İpek, yargının tekrar hükümet yörüngesine girmesini sağladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan İpek, Erdoğan’ın hemşerisi.

 

 

 

 

HES destekçisi

Seçim döneminde İçişleri Bakanlığı görevi yapacak olan Müsteşar Sebahattin Öztürk, eski müsteşarın Milli Güvenlik Genel Sekreterliği’ne atanması sonrası bu koltuğa oturdu. 15 Eylül 2014 tarihinde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Öztürk, TrabzonÇaykara’da doğdu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Öztürk, Niğde, Erzurum ve Antalya Valiliği görevlerinde bulundu. Sebahattin Öztürk, Erzurum Valisi olarak görev yaparken, HES’lerle ilgili yurttaşlarla yaptığı bir toplantıda, “HES’lerle ilgili olarak buraya gelenlere yardımcı olunuz. Yoksa canınız yanar” demişti.

Hazine kökenli

Ulaştırma Bakanı olacak Feridun Bilgin, Lütfü Elvan’ın Ulaştırma Bakanlığ’na gelmesinden sonra müsteşarlığa 28 Nisan 2014 tarihinde atandı. 1964 yılında Sivas’ta doğan Feridun Bilgin, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Bilgin ilk olarak Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 30 Haziran 2010’da Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili görevine atanan Feridun Bilgin, 30 Temmuz 2010 tarihinden 28 Nisan 2014 tarihine kadar Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı görevini yürüttü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler