Sabah, 'Kabataş yalanı'nı 52 saniyeye sığdırdı

Zehra Devecioğlu adlı başörtülü bir kadının Kabataş'ta Gezi eylemcilerinin taciz ve saldırısına uğradığı iddiası MOBESE görüntüleri ifadeler ve polis raporuyla çürütülse de havuz medyasından Sabah bugün 'İşte 52 saniyede Kabataş tacizi' dedi ve photoshoplu görsel yayımladı.

Yayınlanma: 11.03.2015 - 09:05
Abone Ol google-news

Güvenlik kamerası görüntülerinin ardından 232 faklı kameranın 2560 saatlik görüntülerin yer aldığı polis raporuyla da yalanlanan "Kabataş saldırısı" iddiaları bir kez daha tartışmalara yol açarken, havuz medyasından Sabah bugün photoshoplu görsel yayımlayarak 'gerçeği açıklıyoruz' dedi.

2 bin 560 saatlik görüntü kaydında rastlanamayan sözde 'saldırı'yı bir İDO kamerasının doğruladığını öne süren Sabah, görüntüleri yayımlamak yerine, '52 saniye sürdü' dediği tacizi 'grafik'lerle anlatmayı tercih etti.

52 saniyede

‘Üstleri çıplak, deri pantolonlu, deri eldivenli 70-100 erkeğin ’Develioğlu’na saldırdığını ispat için 2 bin 560 saatlik görüntü kaydını inceleyen, 161 kişiyi sorgulayan polisin olaya dair tek bir kanıt bulamadığını ilişkin haberler, havuz medyasından Sabah’ı harekete geçirdi.

Polis raporuna dayandırılarak yapılan haberlerin ardından, kendi polis raporunu ‘Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu’ başlığıyla manşetten duyuran gazete, “Polisin tek kamera kaydındaki incelemesi çirkin tacizi doğruladı” dedi.

GÜYA KABATAŞ OLAYI

19.42: Zehra Develioğlu, Kabataş durağında kameranın açısına giriyor. Yanında bebek arabası var.
19.49: 20-30 kişilik bir grup Develioğlu’nun yanına geliyor. Burada 52 saniye boyunca sözlü ve fiziki tacizde bulunuyor. Durak görüntü açısını kestiği için orada neler olduğu görüntüye yansımıyor.
19.50: Saldırgan grup uzaklaşıyor.
19.58: Develioğlu’nun eşi yanına geliyor. Birlikte yürümeye başlıyorlar.
19.59: Eşi ile birlikte Zehra Develioğlu kamera açısından çıkıyor.

Söz konusu görüntülere ait tek bir kareyi bile yayımlamayan gazete, bunun yerine olayı 'grafik'lerle anlatma yoluna gitti.

‘Paralel’ karartmış

Gazete, bölgedeki diğer kameralardan konuya ilişkin hiç görüntü çıkmamasını “MOBESE’yi kontrol eden Paralel şirket Sürat Teknoloji ile Paralel polislerin ‘Arızalı’ demesi Paralel karartma kuşkusunu ortaya çıkardı” dedi.

<video:41557>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler