15 yaşındaki kıza tecavüzden yargılanan sanıklara beraat

KARAMAN’ın Ayrancı İlçesi’nden 3 yıl önce, o tarihte 15 yaşında olan kıza cinsel saldırı iddiasıyla tutuksuz yargılanan, olay sırasında çoğunun yaşları 15-17 arasında değişen 8 şüpheli, ’gönül rızasıyla olduğu’ gerekçesiyle beraat etti.

Yayınlanma: 15.03.2015 - 12:38
Abone Ol google-news

Kızın avukatı Bünyamin Çelik, kararı temyiz edeceklerini belirterek, "15 yaşını doldurmamış bir kız çocuğunun uğramış olduğu saldırıda rıza şartı aranmayacağı ve gönüllü ilişki olmayacağı sabitken, beraat kararı verdi" dedi. Avukat Çelik, aynı mahkeme tarafından küçük kıza 2013 yılında tecavüz iddiasıyla yargılanan olay sırasında 47 yaşında olan H.Ç.’nin de aynı gerekçelerle beraat ettiğini söyledi. 

Ayrancı İlçesi’nde oturan kızın annesi ve günlük yevmiyeli işlerde çalışan babası, 2013 yılı mayıs ayında, hareketlerinden şüphelendiği kızlarına başından kötü bir olay geçip geçmediğini sordu. Kız bir hafta önce annesinin daha önce bulaşıkçı olarak çalıştığı ve kardeşiyle birlikte yemek için gittiği lokantanın sahibi H.Ç.’nin, kardeşini sigara almaya gönderdikten sonra kendisine lokantanın arka bölümünde tecavüz ettiğini iddia etti. Bunun üzerine aile savcılığa şikayette bulundu. Gözaltına alınan H.Ç. tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen H.Ç., yaklaşık 55 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Bu sırada kız, H.Ç.’den önce 2012 yılı Temmuz ayında Kuran Kursu’ndan eve döndüğü öğle saatlerinde aynı mahallede oturan aynı yaştaki M.Ü.B.’nin eve zorla girdiğini, bir süre oturup sohbet ettikten sonra tecavüz ettiğini öne sürdü. kız, bu olayın ardından çoğunun yaşları 15-17 arasında değişen S.V., E.V., M.A.V., İ.V., O.U., Y.K. ve A.E.’nin M.Ü.B. ile birlikte olduğunu ailesine ve ilçedeki herkese söylemekle tehdit edip, cinsel eylemlerde bulunduklarını iddia etti. kızınn şikayeti üzerine 8 kişi hakkında da ayrı bir soruşturma başlatıldı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nden ’Çocuğa Cinsel İstismar ve Hürriyet Yoksun Kılma’ suçlarından tutuksuz yargılanan 8 kişi, geçen cuma günü görülen karar duruşmasında beraat etti. 

Kızın avukatı Bünyamin Çelik, Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği, inandırıcı olsa bile gönül rızasıyla olduğu’ gerekçesiyle, tecavüz suçlamasıyla yargılanan 8 kişiye beraat karara verilmesini eleştirerek, "15 yaşını doldurmamış bir kız çocuğunun uğramış olduğu saldırıda rıza şartı aranmayacağı ve gönüllü ilişki olmayacağı sabitken, mahkeme beraat kararı verdi. Bizim bu olayda kız çocuğumuz ben gönüllü olarak ilişkiye girdim dese da sanıklar hakkında şikayet üzerine beraat kararı verilmez. Sonuçta kızın bakire olmadığı, tecavüze uğradığı sabit. Beden ve ruh sağlığı bozulduğu yönünde raporumuz da mevcut" dedi. 

Beraat kararını temyiz edeceklerini belirten avukat Bünyamin Çelik, H.C. hakkında 2013 yılında verilen beraat kararına temyiz başvurusunda bulundukları için dosyanın Yargıtay’da incelendiğini belirtti. 

EĞİTİMİMİ YARIDA BIRAKTIM

Başından geçen olayları anlatan kız da 2012 yılında orta okuldan mezun olduktan sonra yaşadıkları olaydan dolayı eğitimine devam edemediğini belirterek, "Bu olayları yaşadıktan sonra psikolojim bozuldu. Dışarı çıkamıyorum, okul hayatım tamamen bitti. Sanıkların nasıl beraat ettiğini anlamıyorum" dedi. 

Kız, 8 kişi tarafından uğradığı cinsel saldırıda aldığı tehditler nedeniyle kimseye bahsedemediğini ancak H.Ç. olayından sonra anlatabildiğini söyledi. Lokanta sahibi H.Ç. olayında, lokanta da keşif yapan hakimlerin kendisine bağırdığını ileri süren kız, kendisine inanmamak için her şeyin yapıldığını ileri sürdü.

Haklarında şikayette bulundukları kişilerle her hangi bir husumetinin olmadığını ifade eden kız, "Bu 8 kişiyle hiçbir düşmanlığım yok. Onlarla mahalle arkadaşıyım. Bunlar bana tecavüz etmese niye isimlerini vereyim" dedi.

Kızın babası da, "Hiçbir sanık tutuklanmadı. Böyle bir mahkeme, böyle bir hukuk olamaz. Dünyada da 14-15 yaşındaki kıza tecavüz edip, hiç bir kişinin tutuklanmaması söz konusu olamaz" dedi.

"KIZIMIN HAYATI KARARDI"

Anne ise, dışarı çıkamaz olduklarını, 2-3 yıldan bu yana evde hapis hayatı yaşadıklarını anlattı. Anne, "Suçlular sokakta gezerken bizler evde hapis hayatı yaşıyoruz. Adalete, kanuna güvendik böyle oldu. Her zaman çocuğumun arkasındayım. Kızımın gönül rızasıyla ilişkiye girdiğini belirtiyorlar. Biri gönül rızası olsa bile 8’inde de mi gönül rızası aranıyor. Bu nasıl adalet anlayamadım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler