Sel, Ihlara Vadisi'nde turistik tesisleri tahrip etti

Aksaray’da dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, Ihlara İlçesi’nin turizm merkezlerinden Belisırma Beldesi’nde sele dönüştü. Beldede turistler için hazırlanan ve dere kenarında bulunan restoranların kameriyeleri sel sularıyla yıkıldı. Nostaljik hasır çadırlar ve şark köşeleri yerinden sökülerek sel sularına kapıldı.

Yayınlanma: 28.03.2015 - 18:13
Abone Ol google-news

Ihlara Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, etkili olan yağış ve dağlardaki karların erimesiyle oluşan sel sularının, özellikle Belisırma Beldesi’nde etkili olduğunu söyledi. Dere yatağından akarken yükselen suların turistler için hazırlanan mekanları yıktığını anlattı. Ekili arazilerin de zarar gördüğünü belirten Başkan Yılmaz, "Dere yatağından taşan sular ekili arazileri de kapladı. Çiftçimizin ürünleri sular altında kaldı. Yaşanan olayın ardından hasar tespiti çalışması yapacağız’’ dedi.

Sel sularının elektrik direklerine de zarar verdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, dün akşamdan itibaren elektriklerin de kesik olduğunu ifade etti. Elektriğe bağlı olarak suların da kesik olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler