RedHack sözcüsü: Polis muhbiriyim!

RedHack sözcüsünün polis muhbiri olduğunu itiraf etmesiyle başlayan tartışmanın ardından sosyalist hacker grubundan sert bir açıklama geldi.

Yayınlanma: 30.12.2013 - 13:00
Abone Ol google-news

Sosyalist hacker grubu RedHack'in basına sık sık röportaj veren kişinin 'polis muhbiri' olduğunu itiraf edip özür dilemesiyle başlayan tartışma büyüdü. RedHack, dün gece yaptığı açıklamada, söz konusu kişi ile irtibatlarının kesildiğini belirtti ve bu tür şahıslara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

RedHack'in sözcüsü olarak kabul edilen @RedHackHaber hesabından atılan ilginç tweetler büyük yankı uyandırmıştı. 'Sözcü' konumunda olan ve grubun açıklamalarını yapan kişi, polis muhbirliği yaptığını itiraf etmiş ve kamuoyundan özür dilemişti.

Sözcü olarak kabul edilen hesaptan şu tweetler atılmıştı:

- Çok kötü şeyler yaptım. Hayatımda tek gram hack bilgisi olmadan bana yazılan metinleri ezberleyerek 'sözcü' rolüne giriştim.

- Yaptığım sadece bana RedHack tarafından yazılan metinleri okumakken, SolCephe'den bana yapılan teklife göre koltuk derdine düştüm.

- Ardından son yaptığım röportajdan dolayı bana ilgi duyan birçok kadını kandırdım, alçakça duygularıyla oynadım, insanları kandırdım.

- Ama tek gram hack bilgim olmamasına rağmen insanları kandırmaya çalışmam polisin ilgisini çekti. Beni kullandılar.

- Çalıştığım polis beni satma telaşına düştü. Sessiz kaldım ama öldürülme tehdidiyle başbaşa kaldım. Nihayet mecburen bunları açıklamak zorunda kalıyorum.

- RedHack uyanık davranmasaydı cemaat ve AKP güçleri çok büyük kazanımlar elde edecekti.

- Fakat RedHack akıllı davrandı ve zamanında müdahale etti. RedHack'ten özür diliyorum. RedHack ve halk beni affetsin.

- İki laf ezberlemek dahası sana yazılan şeyleri anlatmak, birilerinin vasıtasıyla adam olman vicdanen beni rahatsız etti. Herkesten özür diliyorum.

- Polis de kusura bakmasın. RedHack'i satamadım. RedHack hepinizden zeki, kusura bakmayın.

- Cemaat beni RedHack içinde kullanmaya çalıştı ama RedHack bunu ortaya çıkardı.

- Sözcü olarak büyük özürlerimi sunuyorum. Özellikle kadın olayına kendimi kaptırmış, ondan bundan para isteyen, açık adresi bir ton adamda olan geri zekalı biri olarak, kusura bakma RedHack.

- Hacklenme falan yok. Şerefsizlik yaptım onun vicdani muhasebesi var. RedHack buna düşmedi fakat, yine de umarım siz ve RedHack beni affeder.

REDHACK: TEPKİMİZ 'ORANTISIZ' OLUR

Bu açıklamaların ardından RedHack'in resmi Twitter hesabından dün sabaha saatlerinde açıklama geldi. "Bizle baş edemeyenler, çeşitli ayak oyunlarına girmekte.. Buna karşı tepkimiz 'orantısız' olur, bunu bilmeleri bu tiplerin yararına olur" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Şu süreç zarfında TV vb programlara katılmayacağız, ana hesabın dışında yapılacak bu tür 'ayak oyunu' hareketlerine karşı uyanık olunmalı. Ve bilinmeli ki birçok sözcümüz var ama bizim yazdığımızı çizdiğimizi ezberleyip kadın, makam, popülerlik derdine düşenleri de barındırmayız"

Grup tarafından dün akşam yapılan açıklamada ise resmi hesaplar ile destek hesapları birer birer listelendi.

Söz konusu @RedHackHaber isimli kullanıcı ile ilişkinin kesildiği ifadesine yer verilen son açıklama ise şöyle:

"Daha önce RedHackHaber hesabını kullanan kişi yanlış hesaplar içine girmiş ve tüm çabalarımıza rağmen bundan vazgeçmemiştir. Bu yüzden kendisiyle tüm irtibatımız kesilmiştir ve bundan sonra söyleyeceği hiçbir şey Redhack'i bağlamaz. Yarın bir TV kanalında sohbete katılacağı yönünde bazı bilgiler yayılıyor. Kendisinin bizim hakkımızda vereceği bilgiler ve insanları deşifre edecek söylemleri sadece ve sadece mücadelemize zarar verir. Kendisine uyarımızdır. Eğer tek bir yoldaşımızın ya da destek verenin canına malına ya da güvenliğine yönelik bir söz söylenirse, bunun sorumlusu sözcünün kendisi ve birlikte hareket ettikleridir. Adaletimiz kimseyi yanıltmasın. Bu anlamda böyle bir karmaşaya sebep veren TV kanallarına da dostane uyarımızdır, bu faşist düzene karşı verdiğimiz mücadeleye iftiralar atılmasını istemiyorsanız mikrofonunuzu kime uzattığınıza dikkat edin. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur, çünkü attığımız her adım halka ve mücadeleye hizmet etmiştir. Korkumuz da yok çünkü duruşumuzla her zaman cesaretimizi kanıtladık. Bu cesaretimizi sınayanlara özellikle hizipçilik çalışması yapanları yönlendiren devlet güdümündeki kişilere tekrar söylüyoruz, bizi bitirmek için şimdiye kadarki hiçbir oyununuz tutmadı bu da tutmayacak. RedHack hakkınız için hack’lemeyi, boş iddialara cevap vermeye tercih ediyor. Daha yapılacak çok iş, okunacak çok belge var. Halk kazanacak!"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler