Emine Erdoğan'ın toplantısından çıkarıldı... Muhabirin göz yaşları

Emine Erdoğan'ın "Zerre kadar görebilirseniz zerreleri görebilirsiniz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte CHA muhabiri korumalar tarafından dışarı çıkarıldı. Vahim olan ise çoğu yandaş medya çalışanı diğer muhabirlerin bu hukuksuz davranışa hiç itiraz etmemesi oldu.

Yayınlanma: 21.04.2015 - 08:46
Abone Ol google-news

Engelsiz Yaşama Derneği (Ey-Der) ve Avea'nın, görme engellilerin ve ailelerinin hayatını değiştirmeyi amaçlayan, öncelikle 0-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik, erken müdahale eğitimi üzerine kurulu Günışığı Projesi'nin tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir, Ey-Der Başkanı Gönül Turgut ve proje kapsamında eğitim gören çocuklar ile aileleri katıldı.

Emine Erdoğan'ın toplantısından çıkarılan muhabir gözyaşı döktü - VİDEO

Proje, az gören olarak tarif edilen, sadece yüzde 1 ile 10 oranları arasında görme kalıntısına sahip olan ve tıbben görme engelli ya da kör kabul edilen çocuklara görmeyi öğretmeyi amaçlıyordu.

Emine Erdoğan'ın toplantısından çıkarıldı... Muhabirin göz yaşları - FOTO GALERİ

PROGRAM ÖNCESİ DAVETİYE GERGİNLİĞİ

Programı takip için salonda bulunan Cihan Haber Ajansı (CHA) ekibi, davet edilmedikleri gerekçesiyle görevliler tarafından salon dışına çıkarılmak istendi. Muhabir, görevlilere salonda bulunan hiçbir basın mensubunun davet edilmediğini söyleyerek çıkmak istemedi. Görevlilere sarı basın kartını göstererek yapılan uygulamanın yasal olmadığını söyledi. Çıkan tartışma uzayınca Emine Erdoğan'ın salona girişi yaklaşık 15 dakika gecikti. Bir süre sonra görevliler, Cihan Haber Ajansı'nın muhabiri ve kameramanını salon dışına çıkardı. Görevliler, salondan çıkarılmaların korumaların talimatı doğrultusunda olduğunu söyledi.


Otelin dışına çıkarılan CHA muhabiri Hüseyin Aydın, girişteki bahçeyi çevreleyen duvarın üzerine oturup gözyaşı döktü.

BASIN KONSEYİ'NDEN KINAMA

Basın Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı bir etkinliği takip etmek isteyen CHA muhabirinin salondan çıkarılmasını kınadı. Konsey'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katıldığı Avea Günışığı programını takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın'ın güç kullanılarak dışarı çıkarılması kabul edilemez.
Bir lider eşinin katıldığı programlar, elbette kamuya açıktır ve şeffaf toplantılardır.
Özel olmayan bu ve bunun gibi toplantılarda, gazetecilerin programları izlemelerinin yasaklanması; basın özgürlüğü adına, halkın haber alma hakkını engellemektedir.
Gazetecilerin, görevleri başında alıkonulmasını kınıyoruz.
Basında ayrımcılığa karşı olduğumuzu tekrarlıyoruz."

TGC'den tepki

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Başkanı Nazmi Bilgin, Cihan haber ekibine yapılan saldırıyı kınadı. Bilgin, “Son zamanlarda akreditasyon adı altında basına uygulanan sansürün en bariz örneği bu olayda yaşanmıştır” dedi. Bilgin’in bu konudaki açıklaması şöyle:
 
 Cihan haber ekibinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı bir programdan yaka paça dışarıya çıkarılması basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Ve bir demokrasi ayıbıdır.

Basın kartı gazetecilerin profesyonel kimliğini belgeler. Basın Kartları Komisyonu gibi önemli bir kuruluşun onayı ile devlet tarafından verilir. Bu kartı taşıyan her gazetecinin haber niteliği taşıyan tüm haberleri takip etmesi doğaldır. Aksi takdirde devlet kendi verdiği kartla çelişkiye düşmüş olur.

Son zamanlarda akreditasyon adı altında basına uygulanan sansürün en bariz örneği bu olayda yaşanmıştır. Basının bir kısmını ötekileştirerek bir ülkede demokrasinin varlığını savunmak mümkün değildir. Bunu yapanlar basın tarihinin karanlık sayfalarında yerlerini alacaklardır.
Olayın bir başka vahim tarafı da toplantıya katılan gazetecilerin sessiz kalmasıdır. Bir basın örgütünün başkanı olarak bundan büyük üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Gazeteciler böyle bir olayda dayanışma içinde olmayacaklar da ne zaman olacaklar? Bu basını yandaşlaştırma özentisinin ortaya çıkardığı üzücü bir durumdur. Olayı tümüyle kınıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler