Yarın 23 Nisan... Sokaktan alıp kafese tıktılar

Zabıta, dilenen Suriyeli çocukları toplayıp ‘kafese’ kilitledi.

Yayınlanma: 21.04.2015 - 20:39
Abone Ol google-news

PARMAKLIK DEĞİL ‘DEMİR KORKULUK’MUŞ!

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Türkiye, bayram arifesinde, Şanlıurfa’da uydudan yayın yapan Ruha TV’de yayımlanan bu görüntüyle sarsıldı. Belediye ise açıklamasında ‘parmaklık’ değil demir korkuluklar diye kendini savundu.

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çoğunluğu Suriyelilerden oluşan ve kırmızı ışıklarda dilenen çocukları toplayıp cezaevi gibi parmaklıklı bir yere kilitledi. Bir yurttaş tarafından cep telefonu ile görüntülenen çocukların, kapıyı açmak için çırpındıkları görüldü.

Çocuklar, kapının kilidini kırmak için yoldan geçenlerden taş ve yardım istedi. Bu sırada zabıta ekiplerinin de bahçede bekledikleri görüldü. İçeride aç ve susuz kalan çocuklar, çevreden geçen duyarlı yurttaşların uzattığı yiyecek ve içeceklerle karınlarını doyurdu.

Görüntülerin internet siteleri ve yerel televizyonda yayınlanması üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Nedensiz açıklama

Belediyenin açıklamasında çocukların neden orada hapsedildiği konusunda hiçbir bilgiye yer verilmedi. Belediye görüntüleri inkâr etmezken açıklamada “Söz konusu bina Tarihi Doğu Surları’mızda bulunan ve daha önce Zabıta Daire Başkanlığımız İdari Binası olarak kullanılmaktaydı. Şu anda ise Bölge Zabıta Amirliği olarak kullanılmakta olan bir yerdir. Bahse konu demir korkuluklar proje kapsamında tarihi yapıyı korumaya yönelik olarak Doğu Surları onarım kapsamında yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Belediye ekiplerinin parmaklıkların ardına attığı çocukların “çaresiz” görüntüleri yürek parçaladı. Çoğunluğu Suriyeli olan çocuklar kapıyı açmak için çok uğraştı. Açlıkla da mücadele eden çocuklara yurttaşlar yiyecek ve içecek uzattı. Utanç görüntüleri büyük tepki topladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler