Bahşiş cinayeti davasında karar

Bahçelievlerde bahşiş almak için düğün konvoyunun önünü kestikleri sırada tartıştıkları damat Aziz Baş’ı aracın camına sıkıştırıp sürükleyerek ölümüne neden olan sanıklar Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak, “Olası kastla adam öldürme” suçundan 18’er yıl 4’er ay hapis cezası ile cezalandırıldı.

Yayınlanma: 27.04.2015 - 17:36
Abone Ol google-news



Bakırköy 14 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak ile maktül Aziz Baş’ın nişanlısı Sevda Bulut, annesi Döndü Baş, babası Bekir Baş ile kardeşleri katıldı. Sanıkların yakınlarının güvenlik gerekçesiyle alınmadığı duruşma salonunda son sözleri sorulan Sevda Bulut, şikayetçi olduğunu belirterek her iki sanığın da cezalandırılmasını istedi.

‘EN MUTLU GÜNÜNDE, DÜĞÜNÜNDE BÖYLE BİR OLAYIN YAŞANMASINI KİM İSTER’
Son sözü sorulan sanıklardan Abdülkadir Ayabek makül Aziz Baş’a dokunmadığını, suçlamaları kabul etmediğini belirterek beraatini istedi. Diğer sanık Emrah Ayabek ise son sözünün sorulması üzerine, “Kaza da olsa bir insan ölmüştür. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Vicdanımda bir burukluk var. En mutlu gününde, düğününde yani, böyle bir olayın yaşanmasını kimse istemez. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

MÜEBBET CEZA 18 YILA İNDİ

Mahkeme heyeti, her iki sanığı da önce “Kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Sanıkların suçu “Olası kasıt altında” işlediklerine hükmeden mahkeme, müebbet hapis cezasını 22’şer yıla indirdi. Sanıkların sabıkasız oluşlarını, duruşmadaki olumlu tutum ve davranışlarını da dikkate alan mahkeme heyeti, 22’şer yıllık hapis cezalarını 18’er yıl 4’er aya indirdi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 31 Ağustos'ta hayatını kaybeden Aziz Baş ile Sevda Bulut'un nikah ve düğün törenlerinin olduğu, gelin arabasıyla düğün salonuna gitmek üzere yola çıktıkları, şüpheli Emrah Ayabak'ın kullandığı aracın, bahşiş almak amacıyla maktulün içinde olduğu düğün arabasının önünü kestiği anlatıldı.
Gelin arabasını kullanan Hakan Çevik'in şüphelilerin yanına giderek tartıştığı, damat Aziz Baş’ın da olay yerine gidip, arabanın açık camından şüpheli Emrah Ayabak'ın yakasından tuttuğu ve her 2 şüpheliler Emrah Ayabak ve Abdülkadir Ayabak’ın, damat Baş'ı kollarından tutarak aracın içine çektikleri belirtildi.

İddianamede, maktul Aziz Baş’ın bir kolunun aracın penceresine sıkışmış, diğer kolu dışarıda olduğu halde arabayla birlikte sürüklenmeye başladığı ve yaklaşık 40-50 metre gittikten sonra yolun sol tarafında park halinde duran bir minibüse çarptığı, çarpma neticesinde park halinde duran minibüsün altına başını çarparak savrulduğu ve hayatını kaybettiği hatırlatıldı. İddianamede, şüpheli Emrah Ayabak'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına, diğer şüpheli Abdülkadir Ayabak'ın da "kasten öldürme suçuna iştirak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler