Bursa Valisinden "otizmli çoçuklara kelepçe" iddiaları için skandal açıklama

Bursa’da, İbni Sina Özel Bakım Merkezi’nde "otizmli çocukların dövüldüğünü, ağızlarının koli bandıyla kapatıldığı, kalorifer peteklerine kelepçelendikleri" iddiaları için, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Olay yeni değil, neden tekrar ısıtıldı anlamadım" dedi.

Yayınlanma: 28.04.2015 - 06:07
Abone Ol google-news

Bursa’da, ağır zihinsel hastalığı bulunan kişilerin tedavi gördüğü İbni Sina Özel Bakım Merkezi’nde çalışmış üç hasta bakıcı savcılığa suç duyurusunda bulunarak otizmli çocukların dövüldüğünü, ağızlarının koli bandıyla kapatıldığını, kalorifer peteklerine kelepçelendiklerini, 7 yaşlınınsa ihmal, ambulans çağrılmaması ve yanlış ilaç verilmesi sonucu yaşamını yitirdiğini iddia etti. İbni Sina Özel Bakım Merkezi’nin ortağı Halil İbrahim İvli, iddiaların doğru olmadığını işten çıkarılan hastabakıcıların iftira attığını savundu.

Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Özgür Yetkin ise “Savcılık soruşturmaya devam ediyor. Hasta bakıcıların ifadeleri alındı. Daha vahim iddialar ortaya çıktı. Bakımevinde iki otistik çocuğun aileleri de bize başvurdu. Onları da savcılığa yönlendirdik. Apartman dairesinden bozma bir bina. Bakımevi olarak nasıl ruhsat veriliyor? Tüm bunların incelenmesi gerekir” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise iddialara ilişkin, “Olay yeni değil ama bugün neden tekrar ısıtıldı, onu tam anlamış değiliz. Oradaki hastalarla ilgili soruşturma hem savcılık hem de bakanlık boyutuyla devam ediyor” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamasında “Bakanlık müfettişleri tarafından iddialar araştırılmış, yapılan teftişte söz konusu iddiaların asılsız olduğu tespit edilmiştir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler