Soma'da HDP seçim bürosuna saldırı

Manisa'nın Soma ilçesi Gaziosmanpaşa caddesindeki HDP seçim bürosu yandı. Polis, yangına ilişkin 'kasıt yok' derken HDP yetkilileri 'Bu düpedüz bir saldırıdır ve sabotajdır' dedi.

Yayınlanma: 28.04.2015 - 11:55
Abone Ol google-news



Manisa'nın Soma ilçesi Gaziosmanpaşa caddesindeki bulunan HDP seçim bürosu yandı. Polis, yangında 'kasıt olmadığı' açıklarken HDP yetkilileri olayın bir  saldırı  ve sabotaj olduğunu söyledi. Normalde Emek Partisi'nin Soma ilçe binası olan seçim bürosu yangında kullanılamaz hale geldi.

Yangın itfaiyenin müdahalesinden sonra parti yetkililerine haber verilirken, HDP'liler geldiklerinde parti binasının yakılmış olduğunu gördüklerini ifade etti. Polisin yangının binada bulunan gazetelerin güneş ışığından tutuşması nedeniyle çıktığını söylediğini belirten parti yetkilileri, DİHA'ya açıklama yaparak olayın kasıtlı olduğunu söyledi. Partiden yapılan açıklamada, "Yangın gazetenin tutuşması ile başlamış olsaydı, kapıya, kapı koluna zarar verirdi" denilerek bir pankartın tutuşturulması ile başladığı söyledi. 2014 yerel seçimlerinde de HDP seçim bürosu olarak kullanılan EMEP ilçe örgütü saldırıya uğrayarak tabelası sökülmüş, camları kırılmıştı. (Evrensel)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler