Hakkari'den kötü haber geldi

Hakkari- Çukurca Karayolunun 15’nci kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz çeşmesi yakınlarında Zap suyuna dün uçan kamyonet ve içerisindeki 5 kişinin cesedine bugün sabah saatlerinde ulaşıldı.

Yayınlanma: 05.05.2015 - 10:05
Abone Ol google-news

Kaza, dün saat 07.00 sıralarında Hakkari-Çukurca Karayolu'nun 15'inci kilometresinde bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında meydana geldi. Taşbaşı Köyü'nden taziye için Hakkari'ye gelen içerisinde Abdulkerim (60) ve kardeşi Hamit Erçak (50) ile akrabaları olan sürücü Mecit Erçak (65), Ali Dayan (30) ve eşi Feyziye Dayan'ın (30) bulunduğu kamyonet, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi üzerine virajı alamayarak Zap Suyu'na uçtu.
Hakkari'den kötü haber... 5 kişinin cesedine ulaşıldı - VİDEO


Son yağışlarla birlikte debisi yükselen Zap Suyu'na uçan kamyonet, içerisinde bulunanlarla birlikte akıntıya kapıldı. AFAD, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Jandarma ve belediye ekipleri, çok sayıda kişi ile Van'dan gelen 10 kişilik AFAD ekibi ile 4 kişiden oluşan Van Emniyet Müdürlüğü Sualtı Dalgıç ekibinin yağmura rağmen süren çalışmalarında dün akşam saatlerine kadar her hangi bir ize rastlanmadı.

Arama çalışmalara bu sabah yeniden başlandı. Yağmur ile birlikte debisi oldukça yüksek Zap Suyu'nda saat 09.00 sıralarında yapılan aramalarda, kazanın olduğu bölgeye yakın bir noktada, kamyonete ve içerisindeki 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Araç ve içerisindekiler, vinç yardımıyla sudan çıkartılarak yol kenarına alındı. Daha sonra da ekipler tarafından araç kapıları kesilerek cesetler bulundukları yerden çıkarıldı. Cesetler, torbalara bırakılarak ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, çalışmaları izleyen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ölenlerin yakınlarını, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç ve Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi tesilli etti.

Bu arada, kazanın olduğu bölgede bariyerlerin olmaması sürücülerin tepkisine neden oldu. Hakkari'de Serbest Muhasebecilik yapan Cabbar Yakupoğlu, her yıl özellikle ilkbahar aylarında zap suyunun can aldığını belirterek, "Böyle bir yolda bariyer olmalı. Etrafı dağlarla çevrili olan yol çok dar. Yağışlı bir havada dağlardan kopan taşlar yola düşüyor ve sürücüler zor durumda kalıyor. Böyle bir durumda sürücüler de en ufak bir manevrada Zap Suyu'na düşüyor. Bu da can kaybına yol açmıyor. Sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler