Deniz’i anmak yasak

Üniversite öğrencilerinin Büyük Gençlik Buluşması’na İBB yasağı geldi.

Yayınlanma: 09.05.2015 - 05:33
Abone Ol google-news

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi üniversite öğrencileri tarafından Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda bugün gerçekleşmesi planlanan “Büyük Gençlik Buluşması” İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Gün boyu süren tepkilerin ardından Harbiye Açık Hava Tiyatrosu Yönetimi geri adım atarak konsere izin verdi.

FKF üyesi öğrencileri bugün saat 16.00’da kuruluşlarının 2. yıldönümünü Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda kutlayacaktı. Konser sonrası da Maçka Demokrasi Parkı’ndan Dolmabahçe’ye karanfil ve meşaleler taşıyarak Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anacaktı. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu yönetimi ile yapılan sözleşmede yönetim siyasi içerikli bir konser olmamasını istedi.

Gazetemize gelişmeleri anlatan FKF Basın Sözcüsü Nihal Evirgen “Önce bizi çağırıp Bulutsuzluk Özlemi ve Redd grubunun resmi Twitter sitesinden Deniz Gezmiş’i andıkları mesajları kastederek provokatif mesajlar yayımladığını söylediler. Sadece Twitter hesabından Deniz Gezmiş’i anmışlardı, Sözleşmede konserin siyasi içerikli olmaması konusunda anlaştığımızı ve bu yüzden konseri iptal etmek istediklerini söylediler. Biz de bunun konserle ilgisi olmadığını anlattık. Ardından sözleşmeyi incelemişler, tabii bir şey bulamadılar. Sonra sahnenin hazır olmadığını öne sürerek son dakika iptal ettiler” dedi.

FKF’ye gönderilen Şehir Tiyatroları Müdürü Şevket Demirkaya imzalı yazıda karşılıklı bir kiralama sözleşmesi yapıldığı belirtilerek “Harbiye Açıkhava sahnesinin etkinlik yapmaya hazır olmadığı, teknik aksaklıkların devam ettiği gerekçesiyle müdürlüğümüzce kiralama iptal edilerek yatırmış olduğunuz tüm kiralama bedeli Gelirler Müdürlüğü tarafından hesabınıza aktarılacaktır” denildi.FKF yaptığı açıklamada “Sahte gerekçelerin bir anlamı yok. Dün (önceki gün) gerici basın FKF’yi ve etkinliğini hedef gösterdi” dedi. FKF dün akşam saatlerinde konserin Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşeceğini ve yürüyüşün de 21.00’de yapılacağını duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler