Esra-Ceyda kardeşlerin cezası belli oldu

Cicişler olarak bilinen Esra-Ceyda Ersoy'un bir kadın polis memurunu darp edip, hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davada 20'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakan mahkeme ayrıca Ersoy kardeşlerin Orman İdaresi'nce temin olunacak 200'er adet fidanın dikimi ve 1 yıl süreyle bakım ve gözetim yükümlülüğünün yüklenmesine hükmetti.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 17:15
Abone Ol google-news

Cicişler olarak bilinen Esra-Ceyda Ersoy kardeşler, 5 yıl önce gözaltına alındıkları Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bir kadın polis memurunu darp edip, hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları dava karara bağlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 76. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Esra-Ceyda Ersoy kardeşler ile şikayetçi polis memuru D.D.Y. katılmadı. Hakim Bülent Kınay, dosyada incelenecek başka bir husus kalmadığını belirterek kararını açıkladı.

 KASTEN YARALAMA SUÇUNDAN 10 AY HAPİS CEZASI

Hakim Kınay, sanık Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerin kadın polis memuru D.D.Y'yi basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yaralama suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varan hâkim, sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıkların 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmeden mahkeme, ayrıca Ersoy kardeşlerin Orman İdaresi'nce temin olunacak 100 adet fidanın dikimi ve 1 yıl süreyle bakım ve gözetim yükümlülüğünün yüklenmesine hükmetti.

HAKARET SUÇUNDAN 10 AY HAPİS CEZASI

Esra-Ceyda Ersoy kardeşlere polis memuru D.D.Y'ye hakaret suçundan 10 ay hapis cezası veren hakim, bu hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıkların 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmeden hâkim, ayrıca Ersoy kardeşlerin Orman İdaresi'nce temin olunacak 100'er adet fidanın dikimi ve 1 yıl süreyle bakım ve gözetim yükümlülüğünün yüklenmesine hükmetti.  Ersoy kardeşler 5 yıl içinde suç işlemezse dava ortadan kalkacak.

“DARP  VE HAKARET ETMEDİK"

Esra Ersoy daha önce görülen duruşmalarda şu savunmayı yapmıştı: “Müştekiye darp ve hakarette bulunmadık.Kardeşim elinden yere düşürdüğü peçeteyi alırken, müşteki diğer peçeteleri de almasını söyledi. Bunun üzerine kardeşim sadece kendi düşürdüğü peçeteyi alacağını, diğerlerini almayacağını söyledi. Müşteki, kapıyı kapatarak kardeşime saldırdı. Kardeşimin kafasını tutarak yerdeki peçeteleri almasını söyledi. Ben de kardeşimi koruma amaçlı engel olmaya çalıştım. Bana da saldırdı darp etti. Dışarı çıkıca polisler de bizi darp etti." Ceyda Ersoy da darp ve hakaret etmediğini söyleyerek şunları söylemişti: “Müşteki polis, saçımdan tutarak yerdeki diğer çöpleri almam için zorladı. Kabul etmeyince vurmaya başladı. Müşteki tuvaletin kapısını kapatıp, ikimize saldırdı."

4'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENİYORDU

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheliler Esra Ersoy'un bir suç nedeniyle 3 Ağustos 2010 tarihinde gözaltına alındığı, kardeşi Ceyda Ersoy'unda bilgisine başvurulmak üzere Organize Suçlar Şubesi'ne getirildiği anlatıldı. Şüpheli Ersoy kardeşlerin tuvalete gittikleri, şikayetçi polis memuru D.D.Y'nin de eşlik ettiği anlatılan iddianamede, Ceyda Ersoy'un lensini tuvalete düşürüp ağlaması üzerine, şikayetçi D.D.Y'nin de Ceyda Ersoy'a peçete verdiği, bu sırada Esra Ersoy'un da 'Bana da ver hemen' diyerek bağırdığı ifade edildi. Şüphelilerin peçeteleri yere atmaları üzerine, şikayetçi D.D.Y tarafından uyarıldıkları anlatılan iddianamede, şüphelilerin, şikayetçi D.D.Y'ye 'gerizekalı' diyerek hakaret ettiği iddia edildi. Ceyda Ersoy'un, şikayeçinin kolunu tuttuğu anlatılan iddianamede, Esra Ersoy'un da  şikayetçiye tokat attığı ifade edildi. İddianamede şüpheli Ceyda-Esra Ersoy kardeşlerin ayrı ayrı  “Kamu görevlisini basit yaralama" ve “hakaret" suçundan 1'er yıldan 4'er yıla kadar hapis cezası isteniyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler