Mutlu nöbeti

Mutlu Kaya’nın uğradığı silahlı saldırının üzerinden bir hafta geçti. Başından aldığı kurşun yarası nedeniyle onu 55 saat uyutan ilaçlar kesildi. Doktorlar, yoğun bakım servisinde devam eden tedavide Mutlu’ya beyni tepki verip uyansın diye kendi söylediği ve sevdiği şarkıları dinletiyor.

Yayınlanma: 23.05.2015 - 22:34
Abone Ol google-news

Mutlu Kaya’nın uğradığı silahlı saldırının üzerinden 1 hafta geçti. 7 gündür uyuyan Kaya’nın kafasına isabet eden kurşun onu, ablasının evinin salonunda bugün çıkmayı beklediği sahne provası yaparken vurdu. Sahne bugün boş kalırken Mutlu Kaya’nın durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor.

“Sesi çok güzel” yarışmasıyla adını duyuran Mutlu Kaya’nın geçen hafta uğradığı silahlı saldırı ülke gündeminde en çok konuşulan konulardan biriydi. 18 Mayıs’tan bugüne Kaya’nın saldırısına ilişkin her gün hatta saat başı farklı bir haber okuduk... 1 haftadır hastane bahçesinde olan Kaya ailesiyle Mutlu’yu yaşamını, hayallerini; tedavi gördüğü hastaneden sağlık durumunu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden olayın soruşturma aşamasını, tutuklu sanığın eşkalini dinledik.

Mutlu’nun ağabeyi Muhammed Kaya ailelerini anlatıyor. “Aslen Dichle Koru köyündeniz. Bizler doğmadan annem ve babam Ergani’ye göç etmiş. Çocukluğumuzda yaşam sıkıntısı çekmeyen bir aileydik. Babam çimento fabrikasında işçilik yaparak emekli oldu. Erken çalışmaya başladığı için erken emekli olup, müteahhitlik yapmaya başladı. Bölgede istinat duvarları yapıyordu. İflas ettiğimizden bu yana da kimseye muhtaç olmadan çalışarak yaşamımızı devam ettirdik. Ben beden eğitimi öğretmeniyim. Ailecek müzikle ilgiliyiz. Ailedeki hemen hemen herkes bağlama çalar. Ergani’de tanınan bir aileyiz. Aşiret değiliz.”

 

Veysi E. kimdir?

Emniyet birimlerinden edinilen bilgiler doğrultusunda soruşturmanın şüphelisi ve tek tutuklusu Veysi E., 26 yaşında, Diyarbakır’da ikamet ediyor. Galericilik ve araç kiralama işi yapıyor. Ağabeyi ile birlikte çalışıyor. Bölgeye göre varlıklı sayılabilecek biri. E.’nin vermiş olduğu beyana göre Mutlu’yla 2 yıldır görüşüyorlar. Mutlu’nun sürekli kaldığı, olayın gerçekleştiği evin sahibi abla Dilek Zengin ise Veysi E.’ye ilişkin şunları söylüyor, “Hiç görmedim. Ancak bu şahsın Mutlu’yla evlenmek istediğini biliyordum. Tehdit aldığı da bilgimde değildi. Korktuğu için ya da önemsemediği için bize iletmemiş olabilir.”

Mutlu’nun diğer ablası Songül Kaya, “Bu şahsın ismini cismini hiç duymadım. Böyle bir ilişki varsa da haberdar değilim” diye ekliyor.

 

Şarkı dinletiliyor

Mutlu Kaya, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane yetkililerine göre ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değil. Ancak yaygın bir şekilde ödem söz konusu. 55 saat uyutulan Mutlu Kaya’nın 3 gün önce uyumasını sağlayan ilaçlar kesildi. Bu süreçte Kaya’nın ödeminde de küçük bir inme yaşandı. Bilinci kapalı olan Kaya’nın tedavisine yoğun bakım servisinde devam ediliyor. Beyne tepki verip, uyanması için Kaya’ya şu an kendi söylediği ve sevdiği şarkılar dinletiliyor. Kaya’yı her gün 1 kişi yoğun bakım servisinde görebiliyor. Olay günü evinde olduğu ablası Dilek Zengin 2 gündür kardeşini görmeye önceki gün gitmiş. Kaya “Tebessümle prensesler gibi” diyor.

 

'Mutlu yerde yatıyor, kardeşim ona sarılıyordu'

Olayın yaşandığı evin sahibi, Mutlu’nun ablası Dilek Zengin o anları anlattı. “Benim eşim iş için İstanbul’a sık gidip geliyor. Ben kızımla yaşıyorum, küçük kardeşim de devamlı benimle kalıyor. Mutlu da sıkça benim evimde kalır. O gün, pazar günü olacak konserin provasından sonra bana geldi. Sahne provasından çıkıp gelmişti saat 16.30 sıralarıydı geldiğinde. Evde birlikte yemek yedik. Mutlu çalışmaya başladı. Benim çok uykum vardı sabah da işe gidecektim, ancak ısrar etti oturdum, yardım ettim. Bir kâğıda söyleyebileceği şarkıları yazıyordum, o da denemeler yapıyordu. Saat 12’ye geldiğinde yan odaya geçip uyudum. Silah sesi falan duymadım. Küçük kardeşimin çığlığı ile 9 yaşındaki kızımla birlikte uyandık. Salona vardığımda yerde yatıyor, kardeşim de ona sarılıyordu.” Emniyet birimlerinden elde edilen bilgiye göre evin dış kapısının buzlu camından içeriye 2 kurşun yağdırıldı. Yakın atış olmayan bu kurşun kapı açıldığı anda çıkılan salonda olan Mutlu Kaya’nın şakağına isabet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler